Le-au tremurat genunchii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Participarea României la actuala ediţie a Cupei Mondiale la feminin a fost un adevărat fiasco. Tricolorele au evoluat foarte slab. Handbalistele lui Radu Voina au debutat cu înfrângeri la Cupa Mondială. Norvegia şi Suedia ne-au bătut fără drept de apel.

Norvegia riscă să devină un coşmar pentru tricolore. După ce ne-au învins la Jocurile Olimpice de la Beijing, în vară, unde au şi cucerit medalia de aur, jucătoarele antrenate de Marit Breivik le-au întrecut pe românce şi deunăzi, în partida de debut la Cupa Mondială.

Selecţionerul Radu Voina şi ajutorul său, Vlad Caba, aflaţi la primul meci în postura de conducători ai reprezentativei feminine de handbal a României, n-au părut foarte agitaţi. Andreea Cruceanu, de la Rapid CFR Bucureşti, Cătălina Cioaric, de la Oţelul Galaţi, au reprezentat debuturile în tricourile reprezentativei noastre. Cioaric a mai trecut pe la diverse loturi naţionale, în funcţie de vârstă. Giuleşteanca e golgheter la zi al echipei sale.

Selecţionerul dă vina pe lipsa experienţei

Cu ocazia acestui meci, au revenit la naţională Oana Şoit, care a sosit ultima, de-abia luni seară, direct la Aarhus, Camelia Balint, Paula Rădulescu-Ungureanu.

Scorul, unul care arată o diferenţă netă între câştigătoare şi echipa noastră (23-30), a fost motivat de selecţioner prin lipsa de experienţă a unor jucătoare folosite, dar şi prin valoarea adversarului.

„Important este să vedem unde suntem, cine şi ce poate”, a declarat Voina. Portarul titular rămâne, orice s-ar spune, Luminiţa Huţupan-Dinu, care a tras fermoarele între buturile sale, chiar dacă norvegiencele au reuşit să mai şi marcheze. Nordicele au avut trei titulare lipsă la apel, Hammerseng, Nyberk şi Lyunde, dar şi la noi se poate vorbi despre absenţele unor sportive: Irina Neagu, Steluţa Luca, Simona Gogârlă, Adriana Nechita-Olteanu.

Prima acţiune cu noua conducere

Nici în al doilea meci fetele noastre nu au avut mai mult succes. O desfăşurare de ostilităţi la fel ca în partida cu Norvegia. Scor final: Suedia – România 29-24. Practic, Cupa Mondială e cea dintâi acţiune în care se poate vedea cum reacţionează grupul masiv al vechilor internaţio-nale cu actuala pereche de antrenori.

După o perioadă la Poiana Braşov, s-a ajuns rapid la Baza Sydney 2000 din Izvorani, aceea aparţinând Comitetului Sportiv şi Olimpic Român. O primă grupă de opt handbaliste a ajuns acolo, apoi alte patru, punct punând Oana Şoit. E vorba de cea dintâi acţiune de grup în care şefii au alt comportament.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite