HANDBAL: Laurenţiu Toma: „Visez să joc în campionatul Spaniei!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Toma va juca împotriva foştilor coechipieri a lui Marian Cozma
Laurenţiu Toma va juca împotriva foştilor coechipieri a lui Marian Cozma

După şapte ani petrecuţi în tricoul lui HCM Constanţa, Laurenţiu Toma recunoaşte că ar fi atras de o aventură într-un campionat puternic din Europa. În mare formă în acest sezon al Ligii Campionilor, extrema dreaptă a echipei naţionale speră să prindă un contract în Liga Asobal.

„Adevărul Sporturi“: Cum te simţi după accidentarea suferită în meciul de la PAOK Salonic?

Laurenţiu Toma: Sunt OK. A părut ceva mai grav atunci, dar e o simplă contuzie şi voi fi pe teren, în mod sigur, duminică contra lui Chehovskie Medvedi.

Este acesta meciul decisiv pentru calificarea în optimile Ligii Campionilor?

Se poate spune şi aşa. Dacă câştigăm partida cu ruşii şi batem pe PAOK acasă, nu mai depindem de jocul celorlalte rezultate. Noi trebuie să batem tot acasă pentru a nu mai sta apoi să facem calculte ce fac alţii.

Din ce ai văzut până acum în meciurile din grupe, cum i-ai caracteriza pe ruşii?

O formaţie clasică ex-sovietică, care se bazează în primul rând pe forţă. Sunt puternici şi, cel mai important, joacă de foarte mult timp în aceeaşi formulă, deci formează un grup unit. Faţă de formaţia de anul trecut, au schimbat doar un inter şi sunt omogeni.

În urmă cu un sezon, Steaua a reuşit să învingă pe teren propriu pe Chehovskie Medvedi. Poate fi acel meci un exemplu şi pentru voi?

Cu siguranţă, am urmărit acel meci şi ruşii pot fi bătuţi. Dacă Steaua a reuşit, de ce nu am face-o şi noi?! Vom diseca probabil cu antrenorii, în aceste zile, pe larg acea partidă pentru a descoperi punctele lor slabe.

Eşti angrenat la fel ca fetele de la Oltchim în trei competiţii, campionat, Liga Campionilor şi meciurile internaţionale cu România. Cum faci faţă acestui ritm?

Am început deja să mă obişnuiesc cu acest calendar aglomerat pentru că nu e primul an în care trebuie să joc pe mai multe fronturi. În plus, cred că avem în acest sezon un lot foarte echilibrat pe posturi, cu rezerve care se ridică la nivelul titularilor.

Eşti unul dintre golgheterii Ligii Campionilor. Speri ca evoluţiile din acest sezon să te propulseze într-un campionat puternic din Europa?

Cine nu şi-ar dori acest lucru?! Ar fi timpul să încerc să joc şi afară. Personal, visez să joc în Spania, e un campionat în care cred că m-aş adapta mai uşor. Bundesliga e un campionat puternic, dar nu cred că e pe stilul meu, iar în Spania familia mea s-ar simţi probabil mult mai bine deoarece clima şi limba sunt mult mai apropiate de România.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite