Nikola Karabatici a fost redus la tăcere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nikola Karabatici a fost redus la tăcere
Nikola Karabatici a fost redus la tăcere

Afectat de înfrângerea suferită la Buzău, în Liga Campionilor, cel mai bun handbalist din lume şi-a găsit cu greu cuvintele la final. Francezul a elogiat jocul HCM-ului. Sigur pe el înainte de meci, ca şi în primele 20 de minute, Nikola Karabatici a sfârşit prin a privi neputincios cum echipa sa a suferit primul eşec (33-37) din acest sezon.

Aplaudat de senzaţionala galerie a Constanţei înainte de meci, la prezentarea echipelor, fluierat mai apoi, mai ales în momentele în care HCM se bătea pentru prima victorie din ediţia 2009/2010 a Ligii Campionilor, centrul Nikola Karabatici (25 de ani) a terminat partida precum un boxer numărat în picioare.

Pe chipul celui ales handbalistul anului la nivel mondial în 2008 se citea tristeţe amestecată cu mirare. Iar această stare era transmisă şi de ai săi colegi care s-au retras de pe teren privind cu jind spre adversarii lor prinşi ad-hoc într-o piramidă a fericirii nu departe de poarta apărată miraculos de Mihai Popescu.

„Constanţa poate trece de grupe“

Căpitan al echipei din Montpellier, nimeni alta decât campioana Franţei, ţară ce deţine atât titlul olimpic, cât şi pe cel mondial, Karabatici n-a refuzat nici să dea autografe sau să se fotografieze alături de fanii locali, nici să discute cu presa. Şi-a măsurat însă cuvintele, fiind laconic, chiar zgârcit la vorbă. „Am început bine meciul, pe care l-am controlat timp de douăzeci de minute“, a declarat francezul, după care a remarcat jocul Constanţei, opinând că „HCM deţine atuuri să treacă de grupe dacă va juca la fel în meciurile următoare“.

Cât despre şansele pe care Montpellier le are pentru

a-şi atinge obiectivul de a câştiga Champions League, Karabatici a fost categoric: „Putem obţine trofeul, însă nu şi dacă vom juca la fel ca acum. Nu vom avea nicio şansă evoluând ca la Buzău în fazele superioare ale competiţiei“.

Născut în Serbia, având tată croat, Branko, fost portar de handbal în echipa Iugoslaviei, şi mamă sârbă, Nikola Karabatici a recunoscut că nu ştie prea multe despre România. Cu siguranţă că joi seară el a aflat la Buzău câte ceva despre ţara care a obţinut patru titluri mondiale la handbal numai cu naţionala masculină.

HCM, obligată să câştige şi cu Pick Szeged

Pentru HCM această săptămână este la fel de plină. Marţi, de la ora 18.00, la Constanţa (în direct la Digi Sport), campionii vor înfrunta pe UCM Reşiţa, grupare care şi-a exprimat intenţia de a lupta petru titlul naţional în această ediţie.

Sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 16.30, HCM va susţine a treia partidă din Liga Campionilor, în grupa A. Adversară îi va fi formaţia ungară Pick Szeged. Având participări constante în Champions League, echipa la care joacă şi românul Valentin Marian Ghionea a obţinut cea mai bună performanţă în 2004, când s-a calificat în sferturile de finală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite