Andersen: „Oltchim are potenţial să câştige Liga“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua antrenoare a „galacticelor“ ştie cum poate aduce la Vâlcea mult-râvnitul trofeu. Peter Kovacs este şocat de demiterea sa. Antrenorul maghiar susţine că n-a fost înştiinţat că nu mai este antrenorul Oltchimului.

Anja Andersen (42 de ani), campioană europeană, mondială şi olimpică pe vremea în care activa ca jucătoare, şi triplă câştigătoare a Ligii Campionilor cu Slagelse ca antrenoare, este de ieri noul tehnician al Oltchimului. Daneza a şi condus, aseară, prima şedinţă de pregătire cu Neagu şi colegele ei, în Sala Traian din Vâlcea, spre stupefacţia câtorva suporteri.

„Aducerea Anjei Andersen la Vâlcea este şi o lovitură de imagine, pentru că daneza este una dintre cele mai valoroase jucătoare şi antrenoare din istoria handbalului. Noi am urmărit, în primul rând, să avem garanţia succesului în acest sezon din Liga Campionilor. Despărţirea de Peter Kovacs s-a făcut pe cale amiabilă", a spus, pentru „Adevărul", Ioan Gavrilescu, preşedintele clubului.

La finalul antrenamentului, Andersen, care a semnat un contract valabil până la vară, a comentat şansele Oltchimului în acest sezon al Ligii Campionilor. „Am venit la Vâlcea pentru că sunt un mare fan al handbalului românesc. Oltchim are un potenţial fantastic şi poate câştiga Liga anul acesta", a spus daneza, care mai are o ambiţie: „Neagu este deja o jucătoare foarte bună, dar simt că pot să o aduc la un alt nivel datorită calităţilor ei fantastice".

Şi-ar putea aduce şi iubita la Vâlcea

Anja a vorbit şi despre relaţia pe care o va avea cu handbalistele sale: „Fetele trebuie să înveţe să joace handbal din plăcere, să fie propriile lor antrenoare, nu le voi spune mereu ce au de făcut, trebuie să decidă şi singure".

Antrenoarea este cunoscută în lumea sportului nu doar prin performanţele sale deosebite. Daneza a avut multe relaţii amoroase cu diverse jucătoare, cea cu pivotul Mette Melgaard fiind de departe cea mai controversată. Andersen a adus-o pe iubita sa la Slagelse şi apoi la Copenhaga, dar cele două au fost certate o perioadă. Motivul? Anja a înşelat-o pe eleva sa cu o altă coechipieră, nemţoaica Maren Baumbach. Melgaard (Randers), adversară a „galacticelor" în acest sezon al Ligii, ar putea ajunge astfel şi ea la Vâlcea în perioada următoare.

Kovacs: „Sunt şocat!"

În timp ce conducerea Oltchimului susţine că despărţirea de Peter Kovacs s-a făcut pe cale amiabilă, ungurul infirmă acest lucru. „Sunt total şocat de această veste. ­N-am discutat cu oficialii clubului pe această temă, să mi se comunice dacă mai sunt sau nu antrenorul echipei. Cu siguranţă nu plec vineri din Râmnicu Vâlcea", a spus, iritat, Kovacs.

Cine este Anja Andersen

- Dublă campioană europeană ca jucătoare (1994 şi 1996).
- Campioană olimpică ca jucătoare (Atlanta 1996).
- Campioană mondială, desemnată cea mai bună handbalistă a lumii (1997).
- n Ca antrenoare are trei Ligi ale Campionilor cu Slagelse (2004, 2005 şi 2007).
- Are implantat un „peace-maker" cardiac, dispozitiv care-i controlează ritmul inimii. Din acest motiv, n-are voie să se enerveze în timpul meciurilor.
- Este ca un magnet pentru sponsori. La Slagelse a băgat în bugetul echipei, prin sponsorii aduşi de ea, peste un milion de euro anual.
- Pe când antrena naţionala Serbiei, a eliminat România (vicecampioană mondială la acea vreme) în barajul pentru Campionatul European din 2006.

"În Danemarca făceam câte trei-patru antrenamente pe săptămână, în România se fac câte două pe zi! Vreau să schimb treaba asta."
Anja Andersen antrenor Oltchim

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite