Indicaţiile lui Stângă: „Hai să facem ceva!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără nicio victorie la Mondiale în trei partide, România nu-şi mai permite niciun pas greşit contra Australiei şi Serbiei. Pentru a mai spera la calificarea în grupele principale, tricolorii au nevoie totodată de o victorie diseară a Croaţiei contra Serbiei.

Majoritatea jucătorilor australieni sunt studenţi sau au o altă meserie de bază. Vedeta lor este micuţul James Blondell (1,72 metri), handbalist în liga a doua suedeză şi totodată cel mai scund jucător de la Mondiale. Pentru a participa la Mondiale, fiecare „cangur" a scos aproape 1.300 de euro din buzunarul propriu pentru a-şi procura biletul de avion. În Australia, handbalul prezintă un interes din partea opiniei publice comparativ cu cricketul la noi.

- După eşecul ruşinos cu Algeria, viitorul lui Vasile Stângă la naţională este incert. În minutul 58 al meciului, când africanii conduceau cu 14-13, acesta a cerut time-out. „Hai să facem ceva!... Să plece o extremă!... Hai să facem ceva!" au fost singurele idei tactice ale selecţionerului în acele momente de criză, spre stupefacţia suporterilor, care i-au cerut insistent demisia pe toate canalele media. 

- La ultimele două turnee finale, România a pierdut cinci partide după ce a condus la minimum patru goluri pe tabelă: 27-30 cu Ungaria la CM 2009 - şase goluri avans; 23-28 cu Slovacia la CM 2009 - patru goluri avans; 21-27 cu Croaţia la CM 2011 - patru goluri avans; 30-39 cu Danemarca - patru goluri avans şi 14-15 cu Algeria după ce am condus cu 10-5. No comment!

Cozma a muşcat din „canguri"

Duelul cu Australia de la CM 2009 avea să fie, din păcate, ultimul mare meci pentru Marian Cozma la naţională. „Păsărilă" marca atunci 10 goluri din 10 aruncări în victoria cu 40-20 a tricolorilor. După meci, Cozma (2,11 metri/cel mai înalt jucător) şi James Blondell (1,72/cel mai scund jucător) se pozau împreună spre deliciul suporterilor. Cozma era apoi folosit doar câteva minute contra Slovaciei în ultima etapă. Peste doar 18 zile de la meciul cu „cangurii", Cozma avea să fie ucis cu bestialitate într-un bar din Veszprem...

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite