VIDEO Terom Iaşi a fost preluată de autorităţile din Turnu Severin. Amariei şi Vărzaru vor fi vedetele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Amariei
Carmen Amariei

Echipa de handbal feminin de ligă secundă Terom Z Iaşi a semnat un protocol cu Consiliul Local şi Primăria Drobeta Turnu Severin, urmând ca din sezonul următor să reprezinte doar oraşul de la malul Dunării.

Finanţatorul fostei formaţii moldave, Florin Zamfir, a ameninţat de mai multe ori că va muta echipa din oraş, din cauza dezinteresului autorităţilor locale şi a absenţei sprijinului financiar. În urmă cu aproximativ trei săptămâni, jucătoarele au primit o mini-vacanţă şi au şi părăsit oraşul, iar în acest interval, Zamfir a reuşit să semneze un protocol de preluare al echipei de către Consiliul Local şi Primăria din Drobeta Turnu Severin. "După ce s-a aflat că am părăsit Iaşiul am primit telefoane, pentru mutarea echipei. Am purtat negocieri, nu doar cu autorităţile din Drobeta Turnu Severin, dar până la urmă, cele mai bune condiţii şi cea mai mare seriozitate am găsit-o aici. E o cetate a handbalului, chiar dacă mai micuţă, unde să nu uităm că joacă şi echipele naţionale, într-o sală ca o bijuterie, de 1.800 de locuri. Le-am prezentat proiectul, le-a plăcut strategia noastră şi joi am semnat protocolul. Echipa este deja reunită aici, joi a făcut antrenament, iar noii parteneri au asistat şi s-au declarat încântaţi", a declarat, pentru ProSport, finanţatorul echipei, Florin Zamfir.

El a afirmat că în structura de conducere nu se schimbă nimic, continuând să deţină funcţia de preşedinte. "Proiectul l-am prezentat împreună cu antrenoarea Victorina Bora, inclusiv salariile şi restanţele către jucătoare, cheltuielile estimate până la finalul actualului sezon, dar şi bilanţul meu personal către Finanţe, în care nu există datorii actuale, ci mai vechi, de sub 20.000 de lei. Le-am spus inclusiv de blocajul financiar prin care trec personal. Per total, un buget estimat împreună cu noii parteneri, necesar pentru a încheia sezonul actual se situează la aproximativ 100.000 de euro. Până la finalul campionatului, echipa se va numi tot Terom Z Iaşi, iar din sezonul viitor în numele ei se va regăsi litera Z, în orice combinaţie, plus numele oraşului în care ne-am mutat. Proiectul nostru, chiar dacă acum nu înseamnă mare performanţă, a plăcut autorităţilor din Drobeta Turnu Severin, care vor să construiască, să promovăm şi apoi să atacăm marea performanţă în Liga Naţională", a adăugat Zamfir.

Finanţatorul noii grupări mehedinţene vrea să întărească echipa în vară, după ce aceasta va promova în prima ligă. "Avem speranţe îndreptăţite la promovare, suntem acolo sus în seria noastră, iar valoarea echipei, cu Carmen Amariei pe teren, ne îndreptăţeşte să ne gândim deja la echipa din sezonul viitor. Vreau să subliniez că a contat mult experienţa lui Carmen Amariei în reuşitele noastre, dar şi dorinţa ei de a încheia un proiect început şi de a nu-l părăsi la mijloc. Ne gândim deja la ce va urma, suntem în căutări şi negocieri de şi cu jucătoare, iar cu noii parteneri de la Drobeta Turnu Severin am discutat şi despre ce înseamnă bugetul pentru Liga Naţională. Am estimat că va fi undeva la 400.000 de euro, incluzând tot ce înseamnă transferuri, cheltuieli cu salarii, pregătire, cantonamente etc. Ţintim sus încă din primul an un loc care să ne ducă în cupele europene", a subliniat Zamfir. El a făcut referiri şi la Cristina Vărzaru, căpitanul naţionalei României, care va încheia contractul cu Viborg HK în scurt timp şi va evolua apoi la echipa antrenată de Victorina Bora. "Cristina ştie deja de mutarea noastră, am informat-o şi e interesată şi mai mult să joace aici. La Iaşi nu era prea încântată, a spus că de aici ar fi mai aproape de casă. Va veni la noua echipă, care nu poate fi decât una de succes. Le mulţumesc noilor noştri parteneri şi am încredere că vom face lucruri mari împreună", a încheiat Florin Zamfir.

În liga secundă feminină, Terom Z Iaşi ocupă locul secund în seria A, neînvinsă, cu 28 de puncte, dar cu două meciuri mai puţin disputate decât liderul Rapid Bucureşti (30 de puncte), după 16 etape.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite