Huţupan a spus adio handbalului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luminiţa Huţupan Dinu (37 de ani) şi-a încheiat cariera profesionistă cu ocazia meciului Oltchim – Oţelul Galaţi din ultima etapă a ligii naţionale. Cea mai titrată jucătoare română a ultimului deceniu a spus adio handbalului. Acum, următoarele sale obiective sunt un copil şi o carieră de antrenor de portari.

Fetele antrenate de Radu Voina au făcut spectacol în ultima partidă a sezonului, disputată la Vâlcea. „Galacticele“ au sărbătorit cu şampanie şi confetti cucerirea celui de-al 15-lea titlu din istoria clubului.

Vedeta partidei a fost însă fără îndoială Luminiţa Huţupan Dinu. Portarul campioanei şi al echipei naţionale a fost ovaţionat la scenă deschisă de cei peste 2.000 de vâlceni prezenţi la Sala Polivalentă Traian. Huţupan a jucat pe tot parcursul primei reprize şi în ultimele trei minute ale mitanului secund, reuşind chiar să înscrie un gol din aruncare de la 7 metri, spre deliciul publicului.

„Mi-au dat lacrimile când numele meu era scandat. E dureros, dar mă simt împlinită ca sportivă. O singură dezamăgire am, că nu am ajuns cu Oltchim în finala Ligii Campionilor. La anul, pe această vreme, eu voi fi în tribună, iar fetele vor fi în teren şi vor juca finala. Sper să-mi împlinesc visul de a face un copil, acesta va fi principalul meu obiectiv în perioada următoare. Prima mea Ligă a Campionilor cucerită cu Krim Ljubljana i-am dedicat-o mamei, care, din păcate, nu mai este, acest titlu naţional îl dedic domnului Roibu, managerul clubului, şi publicului în special“, a spus cu emoţie Huţupan.

Voina a făcut cinste cu bere suporterilor

Fericit pentru primul său trofeu major cu o echipă feminină, antrenorul Radu Voina a trăit la cote maxime sărbătoarea de la Vâlcea şi a oferit cadou o ladă de bere membrilor galeriei. Un gentleman desăvârşit, selecţionerul echipei naţionale a ţinut să-i ofere personal un buchet de flori Luminiţei Huţupan Dinu la finalul partidei.

„Să cucereşti un titlu cu o echipă feminină este ceva aparte, cel puţin aşa simt eu. Meritul este al fetelor, mai puţin al meu. Huţupan este o handbalistă de mare valoare. A făcut enorm pentru handbalul feminin românesc, nu numai pentru Oltchim. Îi doresc mult succes, ştiu cât de mult îşi doreşte să facă un copil. Este o persoană cu multă  ambiţie şi sunt sigur că va reuşi“, a precizat Radu Voina.

CV Luminiţa Huţupan

- Data şi locul naşterii: 6 noiembrie 1971, Piatra Neamţ
- câştigătoare a Ligii Campionilor - de două ori cu Krim Ljubljana (2001 şi 2003), o dată cu Skopje (2002)
- câştigătoare a Cupei Cupelor în 2007, cu Oltchim
- de două ori câştigătoare a Supercupei Europei (Krim Ljubljana şi Oltchim Râmnicu Vâlcea)
- de şase ori campioană şi câştigătoare a Cupei Sloveniei, cu Krim Ljubljana
- cinci titluri naţionale şi trei Cupe ale României, cu Oltchim Râmnicu Vâlcea
- declarată cel mai bun portar din lume în 2005
- vicecampioană mondială cu România în 2005

Cinci echipe în cupele europene

image

În sezonul 2009-2010 al cupelor europene, România va avea cinci reprezentante la feminin, după cum urmează: campioana Oltchim şi vicecampioana Rulmentul Braşov, în Liga Campionilor, dar în faze diferite, care nu au fost încă stabilite de EHF, Dunărea Brăila (locul 3) în Cupa Cupelor, iar Ştiinţa Baia Mare (locul 4) şi Oţelul Galaţi (locul 5) în Cupa EHF. Trofeul de golgheteră „Simona Arghir Sandu“ a fost cucerit de Ada Moldovan (Dunărea Brăila), cu 235 de reuşite.

    Echipa    Pct.

    1.    Oltchim Rm.Vâlcea    50
    2.    Rulmentul Braşov    48
    3.    Dunărea Brăila    31
    4.    Ştiinţa Baia Mare    29
    5.    Oţelul Galaţi    29
    6.    Tomis Constanţa    28
    7.    Rapid Bucureşti    26
    8.    HC Zalău    22
    9.    HCM Roman    22
    10.     HCM Buzău    21
    11.    “U” Jolidon Cluj    19
    12.    CSM Cetate Deva    19
    13.    CSM Ploieşti    17
    14.    KZN Slatina    3

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite