Huţupan spune adio la borna 200

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai titrat portar din istoria handbalului românesc va juca astăzi ultima dată pentru naţională.Luminiţa Huţupan Dinu va disputa, azi, ultimul ei meci la echipa naţională cu ocazia returului barajului pentru Mondiale cu Belarus.

Handbalul românesc se află într-un moment de mare sărbătoare. Pe lângă omagierea celor 50 de campioni mondiali din deceniile trecute, fanii acestui sport se află în faţa altui moment istoric.

Aproape 5.000 de spectatori sunt aşteptaţi să umple, diseară, de la ora 20.00, Sala Polivalentă din capitală pentru a asista la ultimul meci din cariera Luminiţei Huţupan-Dinu, îngerul păzitor al buturilor echipei naţionale din ultimii 15 ani.

Ajunsă la 37 de ani, „Huţu” s-a retras deja de la echipa de club Oltchim pe 16 mai şi a fost convinsă cu greu de preşedintele federaţiei Cristian Gaţu să accepte un ultim meci oficial sub tricolor.

Intră în funcţie de scor

„Până la urmă am zis că e mai bine să mă retrag de la prima reprezentativă din teren, nu din tribună. Voi intra însă în poartă doar în ultimele două-trei minute, dacă scorul o va permite.

În niciun caz nu voi fi portarul numărul unu pentru că nu m-am antrenat în ultimele trei săptămâni şi nu îmi permit să mă fac de râs”, a precizat Luminiţa Huţupan-Dinu, care, dacă va intra pe teren în această seară, va bifa a 200-a selecţie la echipa naţională.

În meciul tur, disputat în urmă cu o săptămână, tricolorele antrenate de Radu Voina le-au învins pe ex-sovietice cu scorul de 32-31 şi pornesc cu prima şansă la calificarea la turneul final al Campionatului Mondial ce se va disputa, în luna decembrie, în China. Tragerea la sorţi a grupelor competiţiei va avea loc la 15 iulie.

CV Luminiţa Huţupan

Data şi locul naşterii: 6 noiembrie 1971, Piatra Neamţ

Câştigătoare a Ligii Campionilor - de două ori cu Krim Ljubljana (2001 şi 2003), o dată cu Skopje (2002)

Câştigătoare a Cupei Cupelor în 2007, cu Oltchim

De două ori câştigătoare a Supercupei Europei (Krim Ljubljana şi Oltchim Râmnicu Vâlcea)

De şase ori campioană şi câştigătoare a Cupei Sloveniei, cu Krim Ljubljana

Cinci titluri naţionale şi trei Cupe ale României, cu Oltchim Râmnicu Vâlcea

Declarată cel mai bun portar din lume în 2005

Vicecampioană mondială cu România în 2005

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite