Holhoş: "Procesul care l-am câştigat sper să dea curaj şi altora"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandalurile Adrianei Holhoş la echipă durează de câţiva ani
Scandalurile Adrianei Holhoş la echipă durează de câţiva ani

Handbalista echipei "U" Jolidon Cluj, Adriana Holhoş, a declarat că speră ca procesul pe care l-a câştigat împotriva fostei grupări la care a evoluat, HC Zalău, să dea curaj şi altor sportivi aflaţi în situaţia ei.

"Justiţia este singura care este în măsură să decidă de partea cui e dreptatea, iar câştigarea procesului îmi confirmă că regulile pe care le aplică HC Zalău prin Gheorghe Tadici sunt în totală opoziţie cu dispoziţiile legale. Pentru mine, soluţia dată de instanţă nu a fost o surpriză, ci o normalitate. Îmi doresc ca pasul pe care l-am făcut să ofere curaj şi încredere şi altor sportivi care se confruntă cu situaţii similare cazului meu. O viaţă de sportiv şi obţinerea de performanţe presupune o disciplină riguroasă şi multe sacrificii, însă acestea nu vin la pachet cu acceptarea şi complacerea unor tratamente ilegale şi lipsite de respect", a declarat, marţi, ziarului ProSport, Adriana Holhoş.

Handbalista Adriana Holhoş a câştigat procesul intentat HC Zalău, Tribunalul din Cluj obligând gruparea ardeleană să-i plătească sportivei atât salariile indexate, majorate şi reactualizate, cât şi celalalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data concedierii. Fostul golgheter al Handbal Club Zalău, Adriana Holhoş (Stoian, după căsătorie), actualmente jucătoare la "U" Jolidon Cluj, a obţinut în instanţă anularea deciziei prin care a fost concediată de la echipă în vara anului trecut, cu trei luni înainte de expirarea contractului. Ea a obţinut anularea deciziei de concediere, dar nu şi daunele morale cerute, în valoare de 16.000 de euro. Potrivit unei decizii definitive pronunţate luni, Curtea de Apel Cluj a menţinut sentinţa Tribunalului Sălaj, pronunţată în octombrie 2011, care constata nulitatea deciziei de concediere nr.148/07.04.2011 şi obliga HC Zalău "să plătească reclamantei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate, şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta în perioada 07 aprilie - 30 iunie 2011. "Am contestat decizia de concediere, am depus o cerere în instanţă de anulare a acestei decizii. Am cerut clubului despăgubiri cu salarii indexate, majorate si reactualizate şi celalalte drepturi de care aş fi beneficiat de la data concedierii până la data încetării contractului. În subsidiar am cerut, în cazul în care instanţa ar fi apreciat că mi se cuveneau, şi acordarea de despăgubiri morale în valoare de 16.000 de euro care nu mi-au fost acordate în instanţă, în cea mai mare măsură din cauza termenului prea scurt de întocmire a dosarului (30 zile). Tribunalul mi-a admis cererea, a dispus anularea deciziei de concediere şi a obligat clubul să-mi platească despăgubiri cu salarii indexate, majorate şi reactualizate, cât şi celalalte drepturi de care aş fi beneficiat de la data concedierii până la data încetării contractului. Împotriva sentinţei tribunalului, clubul a făcut recurs care a fost respins ca nefondat în data de 2 aprilie", a declarat Adriana Holhoş.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite