Herbert Muller: „Nu plecăm la greu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Herbert Muller: „Nu plecăm la greu!“
Herbert Muller: „Nu plecăm la greu!“

Rămas fără nouă jucătoare de bază din sezonul trecut, antrenorul Herbert Műller (47 de ani) promite că nu va renunţa la Rulmentul. Lăsat de izbelişte de conducerea clubului, tehnicianul Rulmentului se bazează doar pe fratele său Helfried (43 de ani) în încercarea de a salva vicecampioana României de la un fiasco.

Adevărul Sporturi: Situaţia echipei pe care o antrenaţi la această oră nu este deloc roz. Nouă jucătoare de bază au plecat deja. Pe dumneavoastră ce vă mai reţine aici?

Herbert Müller:
În primul rând nu am de gând să las fetele „cu fundul în baltă”. Eu mai am un contract pe trei ani pe care trebuie să-l respect chiar dacă nu mi-au fost îndeplinite cererile din el. Sper doar că situaţia se va redresa. Deja suntem în discuţii avansate cu patru-cinci jucătoare pentru a le readuce la echipă...

Cine v-a mai urmat în decizia de a rămâne la Rulmentul?

Puţine jucătoare, dar şi fratele meu, Helfried, care este antrenorul secund al echipei. Oriunde mergem să antrenăm o facem numai în formula asta.

Aşa facem aproape de la începutul carierei noastre. Doi-trei ani am fost rivali la două cluburi din Germania, însă ne-am dat seama că lucrăm foarte bine în echipă şi de atunci nu ne-am mai despărţit. În orice colţ al lumii vom fi solicitaţi, vom merge împreună şi asta o stabilim tot împreună. E mai simplu pentru el, că e burlac... (râde).

Aţi jucat amândoi handbal?

Da, în Germania până în divizia a doua. Dar trebuie să recunosc că el e mai tehnic, pe când eu eram mai muncitor. Ca să fac o schemă, eu trebuia să muncesc şi să trag de cinci ori cât el, care se prindea imediat. Simţea mingile şi colegii... De asta ne completăm perfect şi acum. Numai să avem cu cine face treabă...

Revenind... şi dacă nu va ieşi cum plănuiţi la Rulmentul? Ce şanse aveţi în Liga Naţională şi Liga Campionilor?

image



Cu echipa pe care o am acum, Rulmentul se va bate la retrogradare. Avem jucătoare tinere care sunt abia la primele şedinţe de antrenamente cu senioare, se vede că nu au experienţă, sunt timorate. Dacă se dă una mai mare către ele o iau la fugă... În niciun caz nu putem face faţă Ligii Campionilor.

Cât de mult dăunează echipei această incertitudine financiară şi neseriozitatea?

Lumea handbalului e mică. Imediat se află până în Austria şi Germania că cei de la Rulmentul nu şi-au luat salariile... şi asta strică imaginea echipei, bineînţeles. De exemplu, după Campionatele Mondiale aş dori să transfer nişte jucătoare de la naţionale mai slab cotate, însă cu această faţă pe care am arătat-o lumii nu ştiu câte şanse vom mai avea.

Câte jucătoare pe care le mai aveţi vor mai prinde naţionala de handbal feminin?

(râde) Păi acum, naţionala este egal Oltchim. Dar nu se ştie încă... Oricum, la echipa naţională pe care o avem acum suntem favoriţi la câştigarea Mondialelor. Noi şi Germania cred că avem cele mai mari şanse la trofeu.

Aţi primit oferte să plecaţi?

Da, mi s-a propus să preiau reprezentativa Germaniei şi să fiu manager la loturile naţionale ale Austriei. Am refuzat. Nu-mi place munca de birou, sunt genul care preferă să transpire pe marginea terenului alături de fete.

Ce veţi face după expirarea contractului?

Dacă lucrurile nu vor merge aşa cum vreau, mă întorc în Germania. Oricum, eu mă simt mai mult german, chiar dacă m-am născut şi am crescut în România până la 17 ani. Mentalitatea mea şi locul meu este acolo. Eu nu înţeleg unele lucruri din sportul românesc. De exemplu, de ce trebuie ca nişte oameni precum Gigi Becali să apară la televizor?!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite