Handbal feminin/Ungaria şi Serbia au ratat calificarea la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele naţionale de handbal feminin ale Ungariei şi Serbiei se numără printre absentele de la turneul final al Campionatului Mondial din luna decembrie, la care România este calificată direct.

Ungaria va fi marea absentă a CM din Brazilia, după ce a fost eliminată, sâmbătă, pe teren propriu, de Germania, scor 22-27, în returul play-off-ului. În tur, Germania învinsese, cu 26-24, iar cu scorul general de 53-46 s-a calificat la turneul final.

O altă perdantă este Serbia, care a fost eliminată de Croaţia, cu scorul general de 56-66. La turneul final, din Europa, s-au mai calificat Muntenegru (75-52, în dubla manşă cu Cehia), Olanda (78-62, cu Turcia), Spania (58-46, cu Macedonia). Ultimele meciuri retur din play-off vor avea loc duminică, după programul: Danemarca-Polonia (23-16, în tur), Slovenia-Franţa (19-28), Ucraina-Islanda (18-37).

Din totalul de 24 de echipe ce vor evolua la turneul final, alte 13 au obţinut deja calificarea. Celor calificate din oficiu (datorită rezultatelor de la ediţia anterioară şi de la CE din 2010), adică Rusia, Norvegia, Suedia şi România, li s-au alăturat după disputarea campionatelor continentale, Angola, Congo şi Tunisia (reprezentantele Africii), Coreea de Sud, Japonia, China şi Kazakhstan (Asia), Australia (Oceania) şi Brazilia, în calitate de naţiune organizatoare. Alte trei echipe vor obţine calificarea după disputarea Campionatului Pan American, între 28 iunie şi 2 iulie, în ultima zi a respectivei competiţii fiind programată şi tragerea la sorţi a grupelor la CM din 2011.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite