Handbal/Sistem video pentru validarea golurilor, în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Europeană de Handbal a anunţat că va folosi, în premieră, la Turneul Final Four al Ligii Campionilor la masculin, de la Koln (sâmbătă şi duminică), sistemul video de validare a golurilor, fazele reluate fiind accesibile doar arbitrilor, pentru a lua o decizie corectă.

În Lanxess Arena, din Koln, au fost montate deja 15 camere video, care vor urmări fiecare fază de gol a meciurilor din cadrul Turneului Final Four al Ligii Campionilor la handbal masculin, care debutează sâmbătă, cu semifinalele. De la ora 16.15 se vor duela Rhein Neckar-Lowen şi FC Barcelona Borges, iar de la ora 19.00, Renovalia Ciudad Real şi HSV Hamburg.

Potrivit anunţului EHF, noua tehnologie va oferi arbitrilor oportunitatea, dacă vor dori, să oprească meciul, pentru a analiza fazele video şi a fi siguri că mingea a trecut complet de linia porţii şi a valida un gol. "Sistemul video de validare a golurilor şi opţiunea de a întrerupe meciul pentru o reluare nu vor putea fi folosite în nicio altă circumstanţă din meci sau pentru un alt tip de decizie, decât aceea de a vedea dacă mingea a trecut complet de linia porţii sau nu. Antrenorii sau jucătorii nu vor avea dreptul de a cere să vadă reluarea", se arată în comunicatul EHF de vineri, după conferinţa de presă oficială a Turnelui Final Gour al Ligii Campionilor.

În Lanxess Arena, cu o capacitate de 19.5000 de locuri, vor fi montate 15 camere video, câteva dintre acestea urmând a fi poziţionate în dreptul liniilor de poartă.

EHF a mai precizat că Turneul Final Four al Ligii Campionilor va fi urmărit în 130 de ţări.

Finala Ligii Campionilor este programată duminică, de la ora 19.00, între învingătoarele din semifinale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite