Handbal/Norvegia, principala favorită la câştigarea Europenelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Norvegiencele sunt foarte optimiste
Norvegiencele sunt foarte optimiste

Câştigătoare a ultimelor trei ediţii ale Campionatului European de handbal feminin, naţionala Norvegiei rămâne principala favorită la cucerirea titlului european şi la ediţia 2010 a întrecerii continentale.

Palmaresul Norvegiei la turneele finale ale Campionatului European este fabulos. Patru dintre cele opt ediţii disputate până în acest moment au fost câştigate de naţionala nordică, la care se mai adaugă o medalie de bronz în 1994. Totodată, Norvegia este campioana europeanăen-titre.

"Am deja o medalie europeană de aur în palmares, însă asta nu înseamnă că nu voi da totul pentru a câştiga încă una. Moralul echipei este excelent, aşa că totul e pregătit pentru a evolua la parametri înalţi. Chiar dacă echipa noastra are în componenţă şi jucătoare tinere, consider că acest lucru este benefic, valoarea a rămas aceiaşi", a declarat pivotul Heidi Loke.Lotul Norvegiei pentru Euro 2010:

Portari: Katrine Lunde Haraldsen (Győri Audi ETO KC), Kari Aalvik Grimsbo (Team Esjberg).

Extreme dreapta: Linn-Kristin Riegelhuth (Larvik HK), Nora Mork (Larvik HK).

Interi dreapta: Tonje Noestvold (FCM Handbold)

Centri: Stine Oftedal (Stabaek), Gro Hammerseng (Larvik HK), Ida Alstad (Byasen EH), Karoline Dyhre Breivang (Larvik HK).

Interi stânga: Mari Molid (Byasen EH), Tonje Larsen (Larvik HK), Tine Stange (Larvik HK)

Extreme stânga: Camilla Herrem (Byasen EH), Kari Mette Johansen (Larvik HK).

Pivoti: Heidi Loke (Larvik HK), Marit Malm Frafjord (Viborg HK).

Norvegia este cotată cu prima şansă la câştigarea trofeului, majoritatea caselor de pariuri oferind o cotă de 1.80/1 pentru un eventual succes al nordicelor. Pe locul secund în această iararhie este România, cotă 5/1.

Norvegia va evolua în grupa D la Lillehammer cu Ungaria, Slovenia şi Franţa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite