Handbal: România debutează cu Tunisia la Campionatul Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal feminin a României va debuta la Campionatul Mondial din Brazilia, în data de 3 decembrie, într-un meci cu reprezentativa Tunisiei.

Federaţia Internaţională de Handbal a anunţat programul complet al meciurilor din faza grupelor, la CM din Brazilia (2-18 decembrie), la care România va juca în grupa C, la Sao Paolo, alături de reprezentativele Franţei, Braziliei, Tunisiei, Cubei şi Japoniei. Tricolorele vor avea de luptat şi cu fusul orar, urmând a disputa două meciuri de la ora României 23.15, iar unul după miezul nopţii, de la 01.45.

Programul meciurilor României în grupa C este următorul: România-Tunisia (3 decembrie, ora 21.00, ora României), România-Cuba (5 decembrie, ora 21.00), România-Japonia (6 decembrie, ora 23.15), România-Brazilia (8 decembrie, ora 01.45) şi România-Franţa (9 decembrie, ora 23.15).

Componenţa celorlalte grupe este următoarea:

Grupa A: Norvegia, Muntenegru, Angola, Germania, China, Islanda
Grupa B: Rusia, Kazakhstan, Olanda, Coreea de Sud, Spania, Australia
Grupa D: Suedia, Danemarca, Croaţia, Argentina, Coasta de Fildeş, Uruguay.

Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală (meciurile fiind programate în 11-12 decembrie), fază eliminatorie, la fel ca sferturile de finală (14 decembrie), semifinalele (16 decembrie), urmate de finale (18 decembrie). Echipa României nu se va muta din Sao Paolo, dacă se va califica în fiecare fază superioară a competiţiei.

Campioana mondială se va califica direct la Jocurile Olimpice de la Londra, iar echipele clasate pe locurile 2-7 vor juca în turnee preolimpice, cele clasate pe locurile 2-4 având drept de organizare al acestora. Turneele preolimpice sunt programate în luna mai 2012.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite