Handbal: Neagu, turneu de excepție până acum!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Handbalista Cristina Neagu ocupă locul trei în clasamentul golgeterilor şi primul loc la pase decisive, la Campionatului European din Danemarca şi Norvegia, după faza grupelor preliminare. Neagu, 22 de ani, este nominalizată și pentru titlul de cea mai bună handbalistă a lumii în 2010.

Componenta naţionalei României a marcat 19 goluri în cele trei meciuri disputate în grupa A preliminară, cu Spania, Danemarca şi Serbia, din 36 de aruncări. Ea are un procentaj al reușitei de 53 la sută și o medie de 6,3 goluri pe meci. Neagu ocupă locul trei în clasamentul golgeterilor, pe care îl împarte cu olandeza Maura Visser, tot cu 19 goluri.

Pe primele două locuri se află croata Kristina Franici (21 goluri) şi Bojana Popovici (Muntenegru, 20 goluri).

În Top 10 golgeteri se mai află şi pivotul Ionela Stanca, ce ocupă locul 8, cu 15 goluri, poziţie pe care se află şi Linn Kristin Riegelhuth (Norvegia).

Cristina Neagu îşi arată valoarea însă nu doar la goluri marcate, ci şi la pase decisive. Interul naţionalei României ocupă locul I în clasamentul assist-urilor, cu 23 de reuşite în trei meciuri, adică o medie de 7,7 pase pe meci.

Evoluția lui Neagu la Europene ar putea conta decisiv în lupta pentru titlul de cea mai bună handbalistă din lume. Contracandidatele Cristinei sunt Grit Jurack (Viborg HK și Germania), Katrine Lunde Haraldsen (Gyor ETO și Norvegia), Ludmila Postnova (Zvezda Zvenigorod și Rusia) şi Bojana Popovici (Buducnost Podgorica și Muntenegru).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite