CM DE HANDBAL (F): Surprize în grupa A. Norvegia și Muntenegru au fost învinse!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima etapă din cadrul fazei I a grupelor CM de handbal din Brazilia a consemnat unele surprize. În grupa A, Norvegia și Muntenegru, echipe cotate cu șanse la câștigarea competiției, au fost învinse de Germania, respectiv de Islanda!

Iar dacă succesul nemțoaicelor mai poate fi înțeles, cel al Islandei, echipă care participă în premieră la Mondiale, este uimitor. Formația nordică a condus cu 11-10 la pauză, păstrând avantajul de un gol până la finalul întâlnirii. Mai mult decât atât, Islanda s-a detașat la un moment dat la trei goluri (20-17), reușitele Bojanei Popovici (6 goluri) și ale Katarinei Bulatovici (6) fiind insuficiente pentru Muntenegru!

În derby-ul grupei A, Norvegia, campioana europeană en-titre și principală favorită la titlul mondial alături de Rusia, a dominat prima repriză a meciului cu Germania, conducând și la trei-patru goluri diferență (5-2, 7-3, 8-5, 9-6, 10-6, 11-7, 12-9, 13-10). N-a fost suficient. Cu Franziska Mietzner irezistibilă – a reușit 8 goluri din 12 aruncări -, nemțoaicele au preluat initiativa după pauză, conducând în permanență și impunându-se cu 31-28.

Victorii scontate au înregistrat Angola (30-29 cu China) – grupa A, Rusia (39-24 cu Coreea de Sud), Spania (34-27 cu Olanda) – grupa B, Suedia (37-11 cu Argentina), Danemarca (36-10 cu Uruguay) și Croația (36-20 cu Coasta de Fildeș).

image

Un succes categoric a obținut și echipa Franței, 41-22 cu Japonia. Echipa lui Olivier Krumbholz a condus din primul până în ultimul minut, handbalistele nipone reușind să țină aproape doar până la pauză (13-18). În partea a doua, Franța a reușit o serie de opt goluri la rând, apoi alta de șase, fără să primească vreunul, care le-au permis să câștige la o diferență de 19 puncte! Principala ei realizatoare a fost Camille Ayglon, care a avut un procentaj de 100%: 6 aruncări, 6 goluri!

image
image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite