HCM Constanţa, revanşă cu Valladolid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HCM Constanţa, revanşă cu Valladolid
HCM Constanţa, revanşă cu Valladolid

În primul meci din ediţia 2009-2010 a Champions League, constănţenii se întâlnesc din nou cu adversara de anul trecut din Cupa Cupelor, Pevafersa Valladolid. HCM Constanţa are o misiune dificilă în grupa din care mai fac parte Montpellier (Franţa), Ciekovski Medvedi (Rusia), Pick Szeged (Ungaria) şi PAOK Salonic (Grecia).

Deţinătoare a titlului naţional, echipa masculină de handbal HCM Constanţa a abordat noul sezon cu un lot schimbat. Au venit George Şelaru (portar), Marius Mocanu (pivot), ambii de la Medgidia, dar şi Alexandru Dimache (centru), de la Dinamo.

Aceste schimbări n-au afectat foarte tare jocul campionilor, care au obţinut trei victorii din tot atâtea posibile în Liga Naţională. În ultimul meci, disputat vineri, la Constanţa, campionii au câştigat la pas (36-22) cu „U” Cluj, făcând şi show în ultimele minute, când poarta lor a fost apărată de... centrul Buricea.

Lucrurile serioase pentru HCM vor începe însă miercuri, în Liga Campionilor, când adversara se numeşte Pevafersa Valladolid, adică formaţia spaniolă în faţa căreia s-au pierdut clar (23-38 şi 28-35) meciurile din „sferturile” ediţiei 2008-2009 a Cupei Cupelor.

Constănţenii sunt dezavantajaţi şi de faptul că vor disputa meciurile de acasă la... Buzău, forul european refuzând să mai omologheze sala din oraşul de pe Litoral (aceasta nu permite amplasarea panourilor publicitare în jurul spaţiului de joc). În plus, unii jucători acuză probleme medicale, Mocanu, de pildă, urmând să revină pe teren abia în decembrie.

Învăţată să joace în fazele finale ale competiţiilor continentale la care participă - în Liga Campionilor a disputat semifinale în 2007, iar în Cupa Cupelor a câştigat trofeul anul acesta şi în 2006, fiind finalistă în 2004 - Pevafersa Valladolid s-a confruntat cu ceva probleme în intersezon.

S-a accidentat şi Victor Hugo Lopez

Gruparea iberică a deza­măgit în meciurile de pregătire, însă pare a-şi fi regăsit cadenţa în Asobal Liga. 

 În primele patru etape de campionat Pevafersa a înregistrat tot atâtea victorii.

Valladolid are şi unele probleme de efectiv, la indisponibilitatea lui Oscar Perales, survenită în amicalul pierdut (22-41) cu Montpellier, alăturându-se zilele trecute cea a lui Victor Hugo Lopez, care va absenta două săptămâni. 

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite