HCM Constanţa visează cu ochii deschişi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HCM Constanţa visează cu  ochii deschişi!
HCM Constanţa visează cu ochii deschişi!

„Marinarii“ au trecut de ungurii de la Pick Szeged, scor 32-30, şi au şanse mari de calificare în optimi. După o serie de campanii nereuşite, HCM Constanţa poate deveni prima formaţie de handbal masculin din România care trece de faza grupelor în Liga Campionilor.

Susţinută frenetic de aproape 2.000 de oameni, campioana României a învins sâmbătă, la Buzău, scor 32-30 (17-16) formaţia maghiară Pick Szeged, într-un meci contând pentru grupa A a Ligii Campionilor. Graţie acestui succes, “marinarii” acumulează patru puncte şi au şanse reale de calificare în optimile celei mai puternice competiţii intercluburi.

„Acea victorie cu Montpellier ne-a dat aripi. HCM este puternică, muncim de la an la an şi anul ăsta vrem să arătăm că suntem atât de puternici încât să trecem de grupe. Ne vom bate pentru orice punct, iar la final vrem să fim între cele patru echipe calificate!”, declara Laurenţiu Toma la finalul partidei cu vicecampioana Ungariei.

Fibrex Săvineşti, Dinamo, Steaua şi chiar HCM Constanţa, în câteva rânduri, au eşuat în precedentele tentative de calificare în optimile Ligii Campionilor. Următoarea partidă a constănţenilor este programată la 4 noiembrie, cu formaţia greacă PAOK Salonic, în deplasare.

Cele mai bune campanii în Liga Campionilor

Fibrex 2002 – 2003

Calificaţi în grupe după o confruntare teribilă cu sârbii de la Partizan Belgrad (28-19 în tur şi 15-22 în retur), Bibirig&Co au ratat în stil mioritic calificarea în optimi. Fibrex a obţinut un egal de senzaţie în deplasare cu celebra RK Zagreb, în faţa a 3.500 de croaţi fanatici, câştigând apoi şi returul din România.

Înaintea ultimei runde din grupe, moldovenii aveau nevoie de o victorie în faţa codaşei Vardar Skopje pentru a fi calificaţi (Zagreb bătuse suprinzător la Kiel în aceeaşi etapă). Motivaţi financiar de vecinii lor, macedonenii au luptat însă fantastic şi ne-au învins cu 26-25 după un meci dramatic, la finalul căruia românii au plâns minute în şir pe parchetul sălii din Skopje.

Steaua 2008 - 2009

După ce au au trecut în turul preliminar de belgienii de la KV Sasja, „roş-albaştrii” au reuşit apoi o prestaţie lăudabilă în faza grupelor. Şania&Co au obţinut o dublă victorie împotriva slovenilor de la Cimos Koper şi, mai important, au învins pe propriul teren campioana Rusiei, Chekhovskie Medvedi (câştigătoarea  a Cupei EHF în 2006).

A urmat în penultima rundă meciul cu Portland San Antonio, fostă campioană a Europei. Steaua a condus şi cu trei goluri pe tabelă, dar visul frumos s-a destrămat în ultimele zece minute, când spaniolii au revenit miraculos pe tabelă şi ne-au bătut cu 29 - 28. “Militarii” au încheiat astfel pe locul 3 în grupe.

Astfel, constănţenii au şansa de a scrie o pagină de istorie în handbalul masculin românesc. Aceasta deşi evoluează „acasă“, la Buzău

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite