HANDBAL: Vărzaru va reveni la echipa naţională!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul naţionalei feminine de handbal a României, Radu Voina, a declarat, marţi, pentru NewsIn, că a vorbit cu extrema Viborgului, Cristina Vărzaru, şi ea va reveni la naţională, răspunzând afirmativ convocării pentru cantonamentul dinaintea "dublei" cu Belarus pentru calificarea la CM 2009

"Când am fost acum în Danemarca am discutat cu Cristina Vărzaru. Ea mi-a spus că se simte bine, că vrea să revină şi la echipa naţională. O voi avea în următorul cantonament de la finele lunii mai, când avem programate şi două amicale cu Polonia",  a explicat Radu Voina.

Cristina Vărzaru s-a accidentat în aprilie 2007 la umăr, după care în octombrie a avut probleme şi cu un genunchi, la care a şi fost operată. Românca a ratat astfel două turnee finale cu naţionala, CM 2007 şi CE 2008. Cristina Vărzaru are 29 de ani şi în România a jucat la CSS Corabia, Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Rapid Bucureşti, în timp ce în străinătate a evoluat doar la Viborg. Cu echipa daneză, românca a cucerit Liga Campionilor în 2006, dar şi titlul de campioană. Cea mai bună performaţă obţinută cu naţionala feminină a României a fost la Campionatul Mondial de la Sankt Petersburg (Rusia), când tricolorele au câştigat medaliile de argint.

Voina, care după Europenele din Macedonia a sperat să o convingă pe Luminiţa Huţupan Dinu să revină asupra deciziei retragerii, acum spune că a înţeles-o pe handbalistă: "Simt că hotărârea ei este fermă de această dată şi vreau să i-o respect. Îi înţeleg dorinţa de a avea o familie şi nu vreau să mai încerc să o conving să rămână la naţională sau la Oltchim. Este o jucătoare care a făcut multe pentru handbalul din România şi trebuie să îi respectăm decizia".
Radu Voina s-a gândit deja cine ar putea fi al treilea portar la naţionala feminină: "Este vorba de Ionica Munteanu de la Rulmentul, Smedescu sau Tolnai. Eu voi vedea cine e în formă şi voi alege la momentul respectiv".

Naţionala feminină de handbal a României se va reuni pe 21 mai, iar pe 29 şi 30 mai va susţine două partide amicale cu naţionala Poloniei.

Selecţionata pregătită de Radu Voina întâlneşte în vederea calificării la CM 2009, naţionala Belarusului. Meciul tur este programat pe 6/7 iunie, în deplasare, iar returul va fi pe 13 iunie în Sala Polivalentă din Bucureşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite