HANDBAL: Probleme pentru ucrainencele Oltchimului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele două handbaliste transferate de Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost oprită la intrarea în ţară de poliţiştii de frontieră de pe Aeroportul Sibiu. Anastasya Pidpalova avea o viză pentru o singură intrare în România şi a făcut cale întoarsă în Ucraina pentru eliberarea alte vize.

Proaspăt transferate de campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea, handbalistele ucrainence Rehyna Shymkute şi Anastasya Pidpalova au aterizat la Sibiu, joi după amiază, cu o cursă Austrian Airlines ce venea de la Viena. Pe pământ românesc a călcat însă doar o singură jucătoare. Rehyna Shymkute a ieşit singură din terminalul de sosiri de pe aeroportul internaţional Sibiu, cu o faţă speriată şi cu ochii înroşiţi.

Blonda venită la Oltchim, a povestit translatoarei care le aştepta pe ea şi colega sa, că Anastaya Pidpalova (27 ani) nu este lăsată să intre în România de cei de la poliţia de frontieră. După mai multe discuţii, poliţiştii sibieni au explicat că interzic intrarea celei care care are 1, 90 m înălţime şi 79 de kilograme şi este medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena, din cauza unei probleme cu viza. „Am înţeles că Anastasya are viză doar pentru o singură intrare în România şi trebuia să îşi ia alta. Noi nu am ştiut asta şi nici clubul vâlcean nu ne-a anunţat în timp util că trebuie să scoată o altă viză. Dacă nu se rezolvă nimic la consulatul din Bucureşti, atunci mergem înapoi la Viena şi aşteptăm acolo până rezolvăm cu viza. Din păcate asta înseamnă că soţia mea nu ajunge aşa cum stabilisem la Oltchim”, a explicat soţul handbalistei întoarse din drum, Denys Pidpalov.

Shymkute, timidă şi speriată


Problemele apărute în cazul colegei sale, au făcut-o pe Rehyna Shymkute  să tremure şi să afişeze o faţă speriată la sosirea în Sibiu. Cea care la 23 de ani este unul dintre cele mai promiţătoare tinere talente ale handbalului ucrainean a spus însă că a venit la Oltchim pentru că vrea să joace la înalt nivel. „Nu ştiu nimic de Oltchim, dar ştiu că joacă în liga Campionilor. Nu ştiu dacă echipa la care vin are forţa să câştige Liga, dar eu am venit să fac performanţă şi să ajut echipa să joace cât mai bine în toate competiţiile angrenate. Nu ştiu prea multe nici despre România, dar sper să îmi placă aici” a declarat fosta membră a echipei Galytchanka Lvov.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite