HANDBAL: „Poc-poc kalaşnikov!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HANDBAL: „Poc-poc kalaşnikov!“
HANDBAL: „Poc-poc kalaşnikov!“

Ucrainencele de la  Oltchim, Vaşciuk, Pidpalova şi Şimkute, le promit război rusoaicelor de la Zvezda. Campioana României întâlneşte în această seară, de la ora 19.00, pe teren propriu, în direct pe Sport.ro, câştigătoarea Ligii Campionilor din 2008.

„Galacticele“ noastre primesc replica celor de la Zvezda Zvenigorod, în derby-ul grupei C al Ligii Campionilor. Pentru prima dată în istorie, Oltchim ar putea folosi un trio ucrainean, format din Regina Şimkute (centru), Olga Vaşciuk (inter dreapta) şi Anastasia Pidpalova (inter stânga), ultima revenind de curând la antrenamente după o operaţie la genunchi.

Chiar dacă au şanse minime să se afle simultan pe teren la ora meciului, Pidpalova&Co. le-au ameninţat în glumă pe „tancurile ruseşti” că le vor „bombarda” din toate poziţiile! „Chiar dacă vorbim rusa, nu ne-ar fi plăcut să jucăm acolo pentru că voiam să fim mai aproape de Europa.

Aici, la Vâlcea, atmosfera este super, iar fetele sunt prietene între ele şi în afara terenului. Suntem o formaţie puternică şi putem bate pe Zvezda, chiar dacă este un adversar dificil”, spune Pidpalova, aprobată de colegele sale. Zvezda Zvenigorod, antrenată de vulcanicul Evgheni Trefilov, cel care a condus şi echipa Rusiei către trei titluri mondiale, a cucerit ediţia 2007/2008 a Ligii Campionilor, dar şi ediţia 2006/2007 a Cupei EHF. Oltchim şi Zvezda s-au mai înfruntat în septembrie 2007, la Turneul Campioanelor de la Râmnicu Vâlcea, când echipa antrenată de Gheorghe Tadici s-a impus cu 23-19 în finală.

Vrea să-şi aducă fetiţa în România

Deşi a învăţat deja limba română şi s-a acomodat foarte bine la Râmnicu Vâlcea, Pidpalova recunoaşte că îi duce dorul fetiţei ei Alisa (3 ani) şi intenţionează ca după Revelion să-şi aducă familia la Vâlcea. „Soţul deja face naveta între Ucraina şi România. Vreau să o aduc aici şi pe mama, dar şi pe Alisa, dar nu cred că am timp să mă ocup de documentaţia necesară până la finalul anului, deoarece am multe meciuri la Oltchim şi la echipa naţională”, spune Anastasia, care va participa în decembrie la Mondialul din China.

Valentina Ardean: „Rusoaicele sunt masive, dar le vom doborî!“

„Adevărul“: Vă e teamă de forţa fizică a rusoaicelor?

Valentina Ardean-Elisei: Nu, se ştie că sunt masive, dar toate echipele sunt foarte bune la acest nivel. Prin muncă şi efort, pot fi doborâte! Sunt absolut convinsă de asta.

Cu ce le puteţi surprinde pe adversare?

Sincer, cu nimic! Contează doar forma de moment.

Zvezda este antrenată de Trefilov, un tehnicia cu trei titluri mondiale.

Am un mare respect pentru el, e un antrenor bun, dar pe teren contează mai mult felul în care se mişcă jucătoarele şi cum pun ele în aplicare tactica antrenorului.

Cum crezi că va fi atmosfera în tribune?

Publicul ne-a susţinut dintotdeauna şi sper ca şi acum să facă la fel. Am mare încredere în suporterii noştri. Ne vor purta spre victorie.

Clasamentul grupei C

1. Zvezda    1    1    0    0    34 – 29    2 p
2. Oltchim    1    1    0    0    27 – 24    2 p
3. Itxaco    1    0    0    1    24 – 27    0 p
4. Györ    1    0    0    1    29 – 34    0 p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite