HANDBAL: Oltchim o va achiziţiona pe Pidpalova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele clubului Oltchim Râmnicu Vâlcea, Ioan Gavrilescu, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, că ucraineanca Anastasiya Pidpalova (foto stânga) a impresioant la antrenamente şi deja se negociază pentru transferul său cu Motor Zaporoje.

"Pidpalova ne-a convins la antrenamente, corespunde şi din punct de vedere sportiv, dar şi din cel medical. Deja tratăm cu Motor pentru transferul său definitiv. Oricum, din diverse motive, jucătoarea a plecat de la Zaporoje de acum câteva luni şi s-a antrenat în ultimul timp la Odessa, o echipă de Liga a II-a, dar şi cu lotul naţional al Ucrainei. Pidpalova este acum prioritatea noastră, am făcut demersuri inclusiv la Federaţia Ucraineană, dacă o vom lua, va fi pentru noi un mare câştig", a afirmat Ioan Gavrilescu.

Pidpalova, care are 1,90 înălţime şi 79 de kilograme, a împlinit 27 de ani pe 5 ianuarie şi este medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena. În palmaresul interului se regăseşte şi Cupa Cupelor, câştigată cu Motor Zaporoje în sezonul 2000/2001. Cu Pidpalova în echipă, Ucraina a încheiat Campionatul European din Macedonia pe locul 10.

Selecţionata Ucrainei a jucat împotriva România la turneul final din 2008, în Grupa principală I, când tricolorele s-au impus, scor 40-32, iar în această partidă Pidpalova a reuşit 11 goluri în poarta echipei noastre.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a încheiat pe primul loc turul Ligii Naţionale şi este calificată în grupele principale al Ligii Campionilor, unde vor întâlni Gyor, Buducnost şi Krim Mercator. Ultima zi în care clubul român mai poate adăuga jucătoare în lotul pentru Liga Campionilor este 2 februarie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite