HANDBAL: Gaţu: "Nu ne-am făcut de râs la Mondiale!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Gaţu, preşedintele FR de Handbal, apreciază că echipa României, locul 15 la CM 2009 din Croaţia, s-a descurcat onorabil la turneul final

''Punctul meu de vedere este că echipa, în ansamblu, nu ne-a satisfăcut vizavi de entuziasmul nostru, dar nici nu s-a făcut de râs. Echipa României, în anumite momente, şi-a justificat prezenţa la un turneu final de CM, băieţii au jucat de la egal la egal cu marile echipe până în jurul minutului 40. Aici trebuie să se lucreze la construirea unei mentalităţi de învingător. S-au speriat că puteau să bată şi Ungaria şi Slovacia. Aş avea curajul să spun că şi Spania putea să se încurce cu noi'', a declarat Cristian Gaţu pentru Agerpres.

Preşedintele FRH a subliniat că scaunul lui Aihan Omer nu este în pericol şi nu s-a pus în
niciun moment problema înlocuirii lui. ''Domnul Omer are un contract până la JO 2012 şi e în vigoare. Nu s-a pus niciun moment problema schimbării lui Aihan Omer, cum s-a vehiculat printre ziariştii de la faţa locului. Am avut după meciul cu Ungaria o discuţie cu colectivul tehnic cu ceea ce urmează după CM. Eu cred că putem realiza obiectivul nostru, de a merge cu Omer până la calificarea la turneul final al Jocurilor Olimpice de la Londra''.

Gaţu a adăugat că Aihan Omer şi Comisia tehnică a FRH trebuie să găsească soluţii pentru căderile inexplicabile ale jucătorilor nnoştri, evidente mai ales pe plan psihic. ''Trebuie să găsim, şi nu eu, ci Aihan Omer şi Comisia Tehnică, ce variante avem şi să corectăm greşelile care s-au făcut acolo. De la un anumit moment se crea impresia că nu mai pot fizic. Eu am o altă părere. Eu cred că mai degrabă componenta psihică a dereglat capacitatea de deplasare, partea fizică''.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite