Handbal/Grupă uşoară pentru tricolore la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naţionala feminină
Naţionala feminină

Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa C preliminară a Campionatului Mondial din Brazilia (2-18 decembrie), alături de echipele Franţei, Braziliei, Tunisiei, Cubei şi Japoniei, conform tragerii la sorţi desfăşurată sâmbătă noapte.

Componenţa celorlalte grupe este următoarea:

Grupa A: Norvegia, Muntenegru, Angola, Germania, China, Islanda

Grupa B: Rusia, Kazakhstan, Olanda, Coreea de Sud, Spania, Australia

Grupa D: Suedia, Danemarca, Croaţia, Argentina, Coasta de Fildeş, Uruguay.

Programul meciurilor României în grupa D este următorul: România-Tunisia (3 decembrie), România-Cuba (5 decembrie), România-Japonia (6 decembrie), România-Brazilia (8 decembrie) şi România-Franţa (9 decembrie).

Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală (11 decembrie, se vor juca la Barueri şi Santos), fază eliminatorie, la fel ca sferturile de finală (14 decembrie), semifinalele (16 decembrie), urmate de finale (18 decembrie). Toate meciurile începând cu faza sferturilor se vor juca la Sao Paolo.

"Jucăm cu Franţa, care ştim cu toţii că începe mai slab şi apoi îşi revine excelent în timpul competiţiei, Brazilia - ţara gazdă şi deloc de neglijat şi nici Japonia nu e de neluat în seamă. Sunt grupe şi mai grele decât a noastră, dar noi trebuie să trecem mai departe, indiferent de numele adversarelor. S-a schimbat şi sistemul de joc, se pare că ne apropiem de fotbal. Eu ştiu dacă e bine acum că o echipă luptă să adune puncte în grupă şi apoi merge în optimi fără niciunul? Te poate elimina o echipă mai slabă, care prinde o zi foarte bună", a declarat Radu Voina.

Campioana mondială se va califica direct la Jocurile Olimpice de la Londra, iar echipele clasate pe locurile 2-7 vor juca în turnee preolimpice, cele clasate pe locurile 2-4 având drept de organizare al acestora. Turneele preolimpice sunt programate în luna mai 2012.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite