Grupă grea pentru Oltchim în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a jucat finala în sezonul trecut, Oltchim începe din nou asaltul către cucerirea Ligii Campionilor.

„Galacticele" vor evolua în grupa preliminară C, alături de Larvik (Norvegia), Toulon (Franţa) şi de câştigătoarea Grupei 1 (Randers HK/Danemarca, Bayer Leverkusen/Germania, Smart/Ucraina şi Piyango/Turcia), din turul doi. Primele două clasate în fiecare dintre cele patru grupe preliminare se vor califica în grupele principale.

Oltchim nu va avea o misiune uşoară. Larvik este semifinalista ediţiei trecute a Ligii şi a câştigat Cupa Cupelor în 2008 după o finală cu Rulmentul Braşov. Nemţoaicele de la Leverkusen (semifinaliste în Cupa EHF 2010 şi în Cupa Cupelor 2009) sau danezele de la Randers (fosta echipă a Steluţei Luca) pot oricând emite şi ele pretenţii la locul secund. Vâlcencele vor debuta în sezonul 2010-2011 la 9-10 octombrie.

Vicecampioana Jolidon Cluj va evolua în Grupa 3, contând pentru turul doi preliminar al Ligii Campionilor, cu Byasen (Norvegia) - echipă învinsă de Oltchim în finala Cupei Cupelor din 2007, Metalurg Skopje (Macedonia) şi de câştigătoarea turneului din turul I (LK Zug/Elveţia, VOC Amsterdam/Olanda şi IK Savehof/Suedia). Doar locul întâi din această grupă se califică în grupa A preliminară, unde se mai află Viborg (campioana en-titre), Dinamo Moscova şi Buducnost (Muntenegru).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite