Gaţu: "Îmi doresc ca handbalul românesc să urce pe podium şi la fete şi la băieţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Gaţu apără naţionala folosind un limbaj trivial
Cristian Gaţu apără naţionala folosind un limbaj trivial

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat, luni, că îşi doreşte ca handbalul românesc să revină la perioada de glorie şi să ajungă pe podium atât la feminin cât şi la masculin.

Aştept ca handbalul să revină în perioada de glorie, să urce pe podium şi la băieţi şi la fete. Îmi amintesc că în '61 - '62 eram campioni mondiali şi la băieţi şi la fete. În 2010 ascensiunea nu s-a oprit. Dacă la mondialul din 2009 ne-am calificat cu greu şi nu am obţinut o clasare prea bună, eu sper ca acum băieţii să depăşească acele rezultate. Cel mai simplu ar fi să iasă din grupe", a spus Gaţu.

Preşedintele FRH a afirmat că obiectivul său stabilit cu antrenorul Vasile Stângă este calificarea României la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. "Suntem optimişti după rezultatul obţinut de naţionala fetelor, însă trebuie să fim şi realişti. La handbalul masculin, obiectivul stabilit este promovarea în grupele principale. Cu domnul Stângă am un alt obiectiv, acesta fiind calificarea la Jocurile Olimpice. Pentru acest lucru trebuie să intre în primele 12 echipe la Campionatul Mondial", a adăugat Gaţu.

Conducătorul handbalului românesc a mai spus că mizează pe orgoliul băieţilor, care vor dori să se apropie cât mai mult de rezultatul naţionalei feminine, care a cucerit bronzul la Campionatul European: "Sunt convins că performanţa fetelor a fost aplaudată de băieţi, iar acum apare o răbufnire masculină şi vor să ajungă şi ei ca ele. Dacă jucătorii vor intra în teren conştienţi că pot să învingă şi dacă vor neglija cartea de vizită a adversarilor, s-ar putea ca buturuga mică să răstoarne carul mare".

Gaţu a participat la antrenamentul de luni seara al echipei masculine de handbal a României, aflată în cantonament la Complexul Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite