„Galaticile“ de la Oltchim, eliminate din Europa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana României la handbal feminin a fost surclasată în deplasare de Buducnost Podgorica, scor 21-33 (9-16), şi a ratat astfel calificarea în semifinalele competiţiei în care anul trecut disputa finala. Revenirea lui Radu Voina pe banca tehnică a grupării vâlcene nu a produs şocul pozitiv de care aveau nevoie Vizitiu&Co.

Cu moralul la pământ după demiterea Anjei Andersen, „galacticele" au fost o pradă uşoară în infernul creat de 6.000 de suporteri ostili în arena „Moraca" din Podgorica. Gazdele „ne-au luat pe sus" încă din startul meciului şi au pus repede pe tabelă un avantaj liniştitor de cinci goluri la jumătatea primei reprize (9-4).

În minutul 20, Oana Manea a părăsit pentru câteva minute terenul pentru a îşi schimba tricoul sfâşiat de muntengrence. Arbitrii au penalizat apoi jocul foarte agresiv al gazdelor şi au dictat cinci eliminări de două minute până la finalul primei părţi. Oltchim nu a profitat însă de superiorităţile numerice, ratând deseori în situaţii de unu la unu cu portarul şi Buducnost conducea cu 16-9 la pauză.

S-au stabilit semifinalistele

Partea secundă a continuat după acelaşi scenariu de groază. Dokici a primit cartonaş roşu pentru trei eliminări, dar acest lucru nu a mai continuat decât la capitolul statistică. Au marcat pentru Oltchim: Vizitiu 5, Manea 4, Maier 3, Stanca 2, Fiera 2 , Özel 2, Elisei 1, Nechita 1 şi Beşe 1.

Semifinaliste în 2009 şi finaliste în 2010, „galacticele" ratează astfel calificarea în careul cu aşi în acest sezon. În cealaltă grupă, ETO Györ (Ungaria) şi Larvik (Norvegia), semifinaliste în ediţia trecută a Ligii Campionilor, şi-au asigurat deja matematic calificarea în careul cu aşi înaintea ultimei etape.

Formaţia maghiară, unde activează Aurelia Brădeanu şi Simona Spiridon, va termina în proporţie de 99% grupa pe primul loc şi va întâlni în semifinale pe Buducnost, în timp ce Larvik va da piept cu Itxaco.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite