„Galacticele“ se luptă cu fiarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflate în cantonament la Poiana Braşov, handbalistele de la Oltchim au trecut până vineri la un program spartan de pregătire fizică sub comanda noului tehnician, ungurul Peter Kovacs.

Deşi mai sunt câteva luni buni până la începutul sezonului, handbalistele vâlcence trag din greu pentru a fi la parametrii maximi la startul Ligii Campionilor. Trei antrenamente pe zi, presărate cu alergări pe munte, exerciţii în sala de forţă şi scheme tactice repetate obsesiv în Sala Sporturilor din Braşov, aceasta este reţeta succesului în viziunea noului tehnician, ungurul Peter Kovacs.

Kovacs și filosofia sa

„Disciplina e foarte importantă pentru mine. Sunt uneori un tip mai dur, dar nu am folosit niciodată în cariera mea cuvinte jignitoare la adresa fetelor. Sunt adeptul ideii că performanţa se face cu muncă, muncă şi iar muncă.

Din acest motiv, pregătirea fizică trebuie să fie exemplară. Este de preferat ca atunci când te ciocneşti cu adversarul, el să cadă şi tu să rămâi în picioare. Acest lucru îţi va da încredere în tine pe viitor!", ne-a explicat Kovacs filozofia sa.

Cele 18 jucătoare aflate în stagiul montan s-au adaptat deja cu metodele tehnicianului maghiar, iar antrenamentele se desfăşoară cu mult entuziasm. Deşi sunt departe de a fi „pacheţele de muşchi", Cristina Neagu şi Valentina Elisei sunt „locomotivele" lotului în sala de forţă.

Atent supervizate de Kovacs, „galacticele" ridică fiecare câteva sute de kilograme pe durata antrementelor zilnice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite