Franţa, a doua victimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Handbalistele tricolore au învins fără drept de apel reprezentativa „cocoşului galic“ (30-25), după ce în primul meci de la europene au umilit Ungaria şi vor juca în faza următoare a competiţiei.  După primele două partide de la Campionatul European din Macedonia, România a demonstrat că este una din marile favorite la titlu.

Înaintea partidei cu Franţa, tehnicianul Radu Voina trăgea un semnal de alarmă şi le avertiza pe tricolore să nu se relaxeze după victoria de senzaţie cu Ungaria.

Fetele au intrat însă timorate pe teren şi Franţa a dominat categoric debutul de meci, conducând cu 4-1 şi apoi cu 8-5. Pe fondul unor aruncări de mare clasă ale “diamantului” naţionalei Cristina Neagu, România a reintrat însă repede în joc şi a preluat pentru prima dată conducerea în minutul 19, scor 10-9.

Aruncările inspirate de la linia de 9 metri ale talentatei handbaliste de la Braşov le-a descătuşat apoi pe coechipierele sale. În ultimele secunde ale primei reprize, pe fondul unui moral tot mai ridicat, tricolorele au reuşit chiar să marcheze de două ori în inferioritate şi au încheiat repriza în avantaj.

Ardean şi Huţupan au făcut show

În repriza secundă, Valentina Ardean-Elisei a preluat rolul de lider din teren de la Cristina Neagu şi a reuşit să marcheze efectiv din toate poziţiile posibile, determinându-l pe celebrul tehnician al Franţei Olivier Krumbholz să se ia cu mâinile de cap.

România s-a distanţat repede pe tabelă la opt goluri, iar Radu Voina şi-a permis apoi să folosească mai multe rezerve.  În stilul mioritic, Neagu&Co au lăsat-o apoi ceva mai moale, dar paradele Luminiţei Huţupan ne-au asigurat o marjă de goluri liniştitoare până la final.

Au marcat pentru România:  Ardean  8 (3 din 7 metri), Neagu 7, Meiroşu 4, Amariei 2, Maier 2, Oana Manea 2,Bârsan 2 Lecuşanu 1 (din 7 metri), Oana Şoit 1, Balint 1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite