Fără „Messi“ la Mondiale. Vom rezista fără Neagu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu, câştigatoarea de anul trecut
Cristina Neagu, câştigatoarea de anul trecut

Naţionala feminină de handbal s-a reunit ieri, la Bucureşti, pentru Trofeul Carpaţi, ultima competiţie dinaintea CM din Brazilia. Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume, nu va participa.

Doar trei săptămâni au mai rămas până la debutul fetelor la Campionatul Mondial, iar antrenorul Radu Voina are motive să fie îngrijorat. Aşa cum se anticipa, cea poreclită „Messi a handbalului", Cristina Neagu, n-a reuşit să se recupereze în timpul scurs de la operaţia la umăr suferită în iunie. „Ea face încă recuperare. N-a jucat niciun meci din primăvară. Era greu de crezut că va putea participa la o competiţie atât de dură şi de intensă în aceste condiţii", a declarat Voina.

Ionela Stanca e însărcinată

Pe lângă indisponibilitatea celei care a fost declarată cea mai valoroasă handbalistă din lume, anul trecut, alte două componente de bază ale naţionalei au probleme. Pivotul Ionela Stanca-Gîlcă a aflat că este însărcinată în luna a doua, duminică ea disputând cu Oltchim ultimul meci din acest sezon (30-22 cu Itxako Navarra).

În aceeaşi partidă, chiar în ultimul minut, Patricia Vizitiu a suferit o fractură de piramidă nazală, fiind lovită cu piciorul de portarul echipei spaniole. „Se va reface în circa zece zile, dar în Brazilia va juca purtând o mască pe faţă", a dezvăluit antrenorul echipei naţionale.

La Trofeul Carpaţi, competiţie ce se va desfăşura între 18 şi 20 noiembrie, în Sala Polivalentă din Drobeta - Turnu Severin, România va juca trei meciuri, cu Serbia, Macedonia şi Ungaria. Apoi, între 22 şi 24 noiembrie, lotul se va afla la Moeciu, pentru ultima fază a pregătirilor, iar o zi mai târziu, la Bucureşti, va avea loc prezentarea lotului, urmând ca la 26 noiembrie jucătoarele să se deplaseze în Brazilia, la Sao Paolo, acolo unde vor sta tricolorele în faza grupelor.

Şapte zile de adaptare

Lotul va fi stabilit la începutul săptămânii viitoare, urmând a fi compus din 18 jucătoare. „Pentru prima fază avem dreptul să folosim 16 jucătoare. Cum întrecerea are loc în Brazilia, am ţinut cont că jucătoarele au nevoie de şapte zile pentru a se adapta la schimbarea de fus orar. Din acest motiv, se pleacă atât devreme. Şi tot de aceea, vom deplasa două jucătoare suplimentare, capabile să joace în faza a doua în cazul în care vor apărea accidentări", a explicat Cristian Gaţu, preşedintele FRH, pentru „Adevărul".

"Cristina Neagu şi Ionela Stanca sunt două pierderi mari. Patricia Vizitiu e accidentată, dar ea va evolua cu o mască. ''
Radu Voina antrenor România

Miza e calificarea la JO

România se poate califica la Olimpiada de la Londra fie direct, dacă va câştiga titlul mondial, fie clasându-se pe locurile 2-4, situaţie în care va organiza la primăvară un turneu preliminar.

Lotul României pentru Trofeul Carpaţi

La Trofeul Carpaţi, antrenorii Radu Voina şi Luminiţa Huţupan se vor baza pe următoarele jucătoare: Talida Tolnai, Tereza Pâslaru, Denisa Dedu (portari), Valentina Ardean-Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Carmen Cartaş, Carmen Amariei, Adina Fiera, Eliza Buceschi, Cristina Zamfir, Mihaela Tivadar, Aurelia Brădeanu, Amelia Busuioceanu, Cristina Vărzaru, Adriana Nechita, Ramona Farcău, Daniela Băbeanu şi Oana Chirilă.

Programul României  la Mondiale

3 decembrie: Tunisia
5 decembrie: Cuba
6 decembrie: Japonia
8 decembrie: Brazilia
9 decembrie: Franţa
Meciurile vor fi transmise pe TVR 1 şi DolceSport




Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite