Europeanul din 2014, în România?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forul continental a invitat FRH să candideze la organizarea turneului feminin. Elveţia, Slovenia şi Turcia au renunţat la candidatura pentru organizarea CE feminin de handbal din 2014, iar forul continental caută pretendenţi. 

Este ştiut că România a organizat foarte puţine competiţii sportive internaţionale de anvergură în ultimii ani. Şi că bazele sportive sunt la nivelul anilor 80. Cu toate acestea, există posibilitatea să găzduim Campionatul European feminin de handbal din 2014.
„Federaţia Europeană ne-a trimis invitaţia oficială de a candida la organizare. Cu această hârtie voi merge la Ministerul Dezvoltării şi la primul-ministru pentru a cere sprijin. Nu vreau să mai păţesc ca în 2006, când am candidat la găzduirea Mondialelor masculine mai mult pe vorbe", ne-a declarat Cristian Gaţu, preşedintele FRH, care speră să fie sprijinit de guvernanţi. Dublul campion mondial va cere susţinerea financiară pentru realizarea a patru săli noi.

„Există proiecte pentru Arena Bucureşti, de 15.000 de locuri, şi sala din Constanţa, de 10.000. Celelalte arene ar urma să fie ridicate la Vâlcea şi Braşov, fiecare de 5.000 de locuri. În ambele cazuri există disponibilitate pe plan local, am vorbit cu primarii din cele două oraşe", ne-a precizat dublul campion mondial.

Ţara-gazdă va fi desemnată în 2011

Federaţia trebuie să dea un răspuns (scrisoarea de intenţie) forului handbalistic european până în 28 octombrie, decizia urmând a fi influenţată de răspunsul Palatului Victoria. În funcţie de acest răspuns, EHF va trimite caietul de sarcini privind competiţia. În 28 ianuarie, vor fi făcute publice ofertele, iar în ianuarie se va efectua o vizită în bazele sportive propuse. Desemnarea ţării gadă va avea loc în aprilie 2011.

"Voi cere sprijinul primului-ministru. Nu vreau să mai păţesc ca în 2006, când am ratat Mondialul masculin."
Cristian Gaţu preşedinte FRH

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite