Edith Matei are succes şi în afaceri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Edith Matei are succes şi în afaceri!
Edith Matei are succes şi în afaceri!

Cea mai titrată handbalistă română din toate timpurile se dedică în prezent doar familiei şi afacerilor sale în domeniul materialelor de construcţii. Cvadruplă câştigătoare a Ligii Campionilor în anii ’90 cu Hypo Viena, Edith Matei manageriază una dintre cele mai prospere firme din judeţul Vâlcea.

După o carieră impresionantă, Edith Matei a fost nevoită să renunţe la handbal la 31 de ani din cauza unei accidentări grave la genunchi. În perioada în care activa la Hypo Viena, fosta mare jucătoare şi soţul ei au deschis o firmă, care le asigură în prezent un trai liniştit. „Am deschis afacerea în 1993 pentru că trebuia să ne gândim şi la viitor.

Trebuie să ştii când să pui punct sportului în viaţă. Am început cu comerţ angro şi ulterior ne-am întins aria şi către materiale de construcţii. Avem o staţie de betoane proprie, o fabrică de ţiglă şi lucrurile merg foarte bine“, povesteşte Edith Matei. 

Ar fi vrut să antreneze o grupă de copii

„Cred că handbalul m-a ajutat să devin un manager bun. Colaboratorii ştiu că sunt un om de cuvânt, cu multă disciplină, mentalitate pe care am căpătat-o în special de pe urma sportului. Sunt încă o persoană foarte activă, mă deplasez mereu la diverse puncte de lucru pentru că nu aş rezista să stau opt ore în faţa unui calculator”, mai spune fosta handbalistă.

Deşi nu mai are aproape nicio tangenţă cu handbalul, Edith recunoaşte că duce uneori dorul sportului căreia s-a dedicat timp de 20 de ani. În prezent, fosta mare jucătoare vine rareori la meciurile Oltchimului din cauza programului aglomerat şi de obicei doar la partidele importante din cupele europene.

Cvadrupla câştigătoare a Ligii Campionilor are un mare of: destinul nu i-a dat ocazia să împărtăşească şi altora din vasta ei experienţă handbalistică.

„Mi-ar fi plăcut să antrenez o grupă de copile, dar în Vâlcea nu există un mediu propice pentru aşa ceva. Nu există seriozitate la sectorul juvenil, nimeni nu te lasă în pace câţiva ani să construieşti o echipă competitivă şi am observat cel mai bine acest lucru chiar la sora mea Mori. Acum, cred că e prea târziu pentru mine să mai devin antrenoare pentru că sunt foarte prinsă cu afacerile familiei”, spune Edith Matei.

Pe lângă treburile gospodăreşti şi afacerile familiei, Edith îşi mai găseşte ocazional timp şi pentru ceva mişcare şi joacă fotbal săptămânal la Sala Traian alături de alte foste glorii ale Oltchimului.

Băiatul ei este campion la tenis

Pasiunea pentru sport este moştenită şi de băiatul ei. La doar 11 ani, Andreas Ionuţ măsoară deja 1,72 metri, este fundaş la juniorii formaţiei Chimistul Râmnicu Vâlcea şi pratică concomitent şi tenisul de performanţă.

„Este foarte bine clădit fizic pentru vârsta lui, poartă măsura 42 la pantofi şi este printre primii 50 de jucători din ţară la categoria lui. Îi place şi handbalul, l-am dus chiar anul acesta să îi arăt sala din Viena unde am jucat, dar în Vâlcea acest sport este foarte puţin dezvoltat la nivel de băieţi”, spune cu mândrie cea mai titrată handbalistă română. 

Carte de vizită

image

-Data şi locul naşterii: 16 octombrie 1964
-Post: inter stânga

Palmares:

-Cvadruplă câştigătoare a Ligii Campionilor cu Hypo Viena între 1991 şi 1994
-Finalistă a Ligii Campionilor cu Hypo Viena în 1995
-Dublă câştigătoare a Cupei IHF cu Râmnicu Vâlcea în 1984 şi 1989
-Semifinalistă a Ligii Campionilor cu Chimistul Râmnicu Vâlcea în 1990
-Participantă la Jocurile Olimpice din 1992 cu naţionala Austriei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite