HANDBAL: Pe 17 august se hătărăşte dacă România va face apel la EHF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HANDBAL: Pe 17 august se hătărăşte dacă România va face apel la EHF
HANDBAL: Pe 17 august se hătărăşte dacă România va face apel la EHF

Consiliul de administraţie a FR de Handbal se va reuni pe 17 august (ora 11,00) într-o şedinţă extraordinară, care va avea pe ordinea de zi câteva puncte fierbinţi precum sancţiunile impuse de EHF şi situaţia de la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea.

''Pe lângă probleme curente din activitatea competiţională, pe ordinea de zi vor figura informări şi măsuri privind situaţia de la CNOE Râmnicu Vâlcea, informări şi măsuri la sancţiunile impuse federaţiei române de EHF'', a declarat secretarul general Mihai Marinescu pentru Agerpres.

Marinescu a refuzat să comenteze declaraţiile preşedintelui Cristian Gaţu, care filmat în luna iunie cu camera ascunsă de un reporter al Academiei Caţavencu mărturisea că era la curent cu tentativa de corupere a arbitrilor danezi înaintea meciului retur cu Muntenegru, din barajul de calificare la CM 2009 din Croaţia. ''Am rămas stupefiat de ce am văzut şi auzit. Nu ştiu acum dacă mai are rost să facem apel la amenda primită de federaţie, să cheltuim încă 5.000 de euro pentru apel. Ar trebui să avem elemente noi, probe noi, ceea ce nu e cazul. Dar asta e o decizie pe care o va lua Consiliul de administraţie'', a precizat Marinescu.

Tribunalul de arbitraj al Federaţiei europene de handbal (EHF) i-a găsit vinovaţi de tentativă de corupţie pe Aihan Omer, antrenorul echipei României, şi Victor Paleu, fost vicepreşedinte al FRH, care au încercat să ofere bani arbitrilor meciului retur cu Muntenegru din barajul de calificare la CM 2009, disputat la Oradea pe 14 iunie 2008.

Petre Paleu şi Aihan Omer sunt excluşi din orice competiţie internaţională de handbal şi din orice funcţie sau activitate a EHF pe durata a 5 ani, iar FRH a fost amendată cu 27.500 euro. Naţionala masculină se află sun monitorizare şi riscă o suspendare pe 2 ani din competiţiile internaţionale dacă mai apare un incident asemănător în următorii 4 ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite