Dunărea Brăila a fost învinsă de VfL Oldenburg în Cupa Cupelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Katalin Jenöfi a marcat 12 goluri în meciul cu Oldenburg
Katalin Jenöfi a marcat 12 goluri în meciul cu Oldenburg

Echipa feminină de handbal HC Dunărea Brăila a fost învinsă, astăzi, pe teren propriu, de formaţia germană VfL Oldenburg cu scorul de 32-29 (17-13), în prima manşă a optimilor de finală ale Cupei Cupelor.

În faţa a 2.000 de spectatori prezenţi în Sala Danubius, Dunărea a făcut un joc slab şi a pierdut după ce a fost condusă toată partida.

Echipa din Brăila a început foarte slab acest meci, astfel că la jumătatea primei reprize Oldenburg avea deja un avans cosiderabil (scor 6-11, min.16). După pauză, formaţia brăileană a fost ceva mai agresivă în defensivă şi a reuşit să conteze mai mult în joc. După cinci şanse irosite de a se apropia la două goluri, Dunărea a reuşit să depăşească până la urmă acest prag (23-25, min. 46). Susţinută puternic de un public entuziast, Dunărea a reuşit chiar egalarea, în minutul 57 (29-29), însă a fost de ajuns un fault inutil sancţionat cu o eliminare pentru ca speranţele suporterilor să fie spulberate. Oldenburg a profitat din plin de superioritatea numerică de pe final, a mai înscris de trei şi a obţinut victoria.

Handbalista Ada Moldovan a spus că diferenţa a fost făcută de moralul scăzut cu care echipa sa a început jocul. „Veneam după două înfrângeri consecutive în campionat şi acest lucru ne-a afectat moralul. Aici am pierdut jocul, psihic nu am fost destul de puternice. Important este că ne-am revenit din acest punct de vedere în repriza a doua şi sperăm ca acest plus de încredere să ne ajute să întoarcem acest rezultat în meciul retur", a declarat Ada Moldovan.

Antrenoarea Alexandrina Soare a declarat că, în ciuda înfrângerii, este destul de mulţumită de prestaţia jucătoarelor sale. „Felicit fetele că au reuşit să treacă peste momentele grele din această săptămână. Ambele echipe au avut un joc cu o viteză foarte mare, ceea ce a însemnat un consum enorm de energie. Cu mai multă agresivitate în apărare în prima repriză şi concentrare la finalizare, am fi putut obţine un rezultat favorabil. Oldenburg a câştigat astăzi dar nu a obţinut calificarea, vom încerca în retur să întoarcem acest scor în favoarea noastră", a spus Alexandrina Soare.

Manşa secundă va avea loc în Germania pe 14 februarie.

HC Dunărea Brăila şi Vfl Oldenburg s-au mai întâlnit în urmă cu doi ani, în semifinalele Challange Cup, când formaţia germană a pierdut la Brăila (scor 31-30) dar s-a impus pe teren propriu cu 29-25 şi s-a calificat în finală, pe care a şi câştigat-o.

Au evoluat echipele:

Dunărea Brăila: Elena Voicu, Daniela Ancerencu - portari, Adina Brot (3 goluri), Liliana Carmen Crăciun (4), Raluca Ionela Irimia, Katalin Jenöfi (12), Irina Lazarin, Janina Luca (5), Ada Moldovan (3), Manuela Rădulescu (2), Irina Tomuleanu. Antrenor: Alexandrina Soare.

Oldenburg: Tatiana Surkova, Julia Renner - portari, Monic Burde (4), Angie Birgit Geschke (9), Anita Herr, Wiebke Kethorn (5), Sabrina Neuendorf (3), Natalia Parhina (2), Maike Schirmer (1), Ulrike Stange, Julia Wenzl (8). Antrenor: Leszek Krowicki.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite