Drama Mihaelei Senocico: „Handbalul nu mai e pe primul loc. În acest moment fetiţa mea este cea mai importantă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Handbalista formaţiei „U“ Jolidon Cluj, Mihaela Senocico, trece prin momente extrem de grele, după ce la începutul lunii mai fetiţei sale Alexa i-a fost descoperită o tumoare între ficat şi rinichi. Fosta internaţională nu se va putea prezenta la reunirea lotului, acum pentru ea familia fiind cea mai importantă

Mihaela Ani- Senocico va rata şi pregătirea centralizată a vicecampioanei României la handbal, din cauza problemelor grave de sănătate pe care le are fetiţa sa. În aceste momente, viaţa ei şi a soţului său, Ion Ani, handbalist la „U“ Transilvania a devenit o navetă permanentă între Oncologie şi casă. Aceasta a vorbit pentru agenţia Mediafax de perioada extrem de dificilă pe care o traversează familia ei:

„Alexa este sub tratament, are cam 2 săptămâni pauză şi continuă apoi. Răspunde foarte bine la tratament, dacă e să fim bucuroşi pentru ceva, este faptul că e veselă, râde, se comportă ca orice copil. Este de la sine înţeles că acum, handbalul nu mai e pe primul loc, dar nici nu l-am uitat. Nu voi putea fi prezentă la reunirea echipei şi nici alături de fete în pregătirea centralizată de la mare şi de la munte, dar voi fi conştiincioasă şi mă voi pregăti individual, pentru ca atunci când începe sezonul să fiu la acelaşi nivel cu fetele“.

Handbalista spune că în acest moment viaţa fetiţei sale este pe primul loc şi mukţumeşte conducerii clubului pentru înţelegerea de care a dat dovadă: „Îmi pare rău că nu pot fi prezentă, dar acum Alexa este pe primul plan. Sigur că, atunci când vom avea pauze la tratament, mă voi alătura echipei la pregătiri, în Cluj. Totul va depinde însă de ce vor spune medicii, care încă nu pot avansa o dată pentru operaţia fetiţei. De aceea, nu pot şti ce va fi în viitor. Echipa şi conducerea au fost foarte înţelegătoare cu mine, le mulţumesc", a declarat căpitanul echipei clujene“.

„U“ Jolidon Cluj se va reuni joi, prima acţiune programată fiind vizita medicală. Programul ulterior al handbalistelor antrenate de Gheorghe Covaciu este următorul: 2-10 iulie - cantonament pe litoral; 13-22 iulie – cantonament montan; 5-6 august – turneul la Cluj, cu echipele Oltchim Râmnicu Vâlcea, Bekescsaba şi Kornexi Alcoa; 12-13 august – turneu în Ungaria, la Bekescsaba, cu patru echipe; 15 august – amical în deplasare, cu Kornexi Alcoa; 16 august – amical în deplasare, cu Podravka Koprivnica; 18-20 august – turneu în Franţa, la Nîmes; 26-27 august – un ultim turneu amical, în ţară, potrivit sursei citate.

Vicecampioana României va evolua în turul doi al Ligii Campionilor, care se va derula sub forma unui Turneu Final Four, în 17 şi 18 septembrie. În primul meci, ardelencele se vor duela cu o echipă venită din turul I, iar apoi cu câştigătoarea dintre Rostov-Don şi Viborg HK, formaţia daneză fiind şi gazda turneului. Învingătoarea se va califica în în grupa preliminară B, în care va juca alături de formaţiile Larvik HK (Norvegia), Krim Ljubjana (Slovenia), Podravka Kopvrivnica (Croaţia).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite