Dinamo a făcut instrucţie cu campioana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua a fost învinsă pe teren propriu de Dinamo, cu 33-32, şi a căzut pe locul 8 în Liga Naţională

Derby-ul celor mai titrate echipe masculine din România s-a încheiat cu un rezultat neaşteptat. Steaua suferă înaintea debutului în Liga Campionilor.

Dinamo Baumit a reuşit să provoace surpriza începutului de campionat, după Victoria obţinută sâmbătă seara, 33-32 pe terenul rivalei Steaua. Puţini s-ar fi aşteptat ca roş-albii să obţină măcar un punct din această deplasare, mai ales că trupa din Stefan cel Mare a avut un început de sezon ezitant.

De altfel, înaintea confruntării directe, niciuna dintre cele două echipe nu se regăsea pe podium. Steaua ocupa poziţia a cincea, cu cinci puncte, în timp ce oaspeţii se clasau două locuri mai jos, având acelaşi număr de puncte, dar un golaveraj inferior.

Rusia, coşmarul Stelei

Dinamoviştii au început ceva mai bine jocul, iar paradele portarului Sorin Bârză au dat siguranţă apărării. Alexandru Dimache şi veteranul Dorin Purcărea au adus un plus de consistenţă pe ambele faze, în timp ce, de cealaltă parte, interii Alin Şania şi Bozo Rudici au părut uşor ieşiţi din mână. În prima parte, oaspeţii au avut de reclamat trei goluri anulate pe motiv de semicerc, iar cele două echipe au intrat la cabine în timp ce tabela indica un echitabil 16-16.

După pauză, Steaua a dat pentru scurt timp impresia unei echipe ceva mai aşezate, dar dinamoviştii şi-au revenit repede şi au preluat conducerea (23-20, în minutul 39). Au urmat zece minute de vis pentru vizitatori, cărora le-a ieşit aproape totul, astfel că, în minutul 52 Dinamo conducea cu un neverosimil 30-24! A fost repriza lui Bogdan Voica şi a lui Vladimer Rusia, timp în care cei doi s-au distrat cu apărarea campioanei.

Sancţiunile întârziate de debutul în Ligă

Steaua s-a trezit din pumni când mai erau doar şapte minute de joc. Tăvălugul Declanşat de Şania şi de coechipierii săi s-a lovit de zidul apărării oaspeţilor, care au rezistat până la final şi au reuşit să obţină toate punctele puse în joc, graţie unei victorii la limită, 33-32.

Înfrângerea cu Dinamo trimite Steaua pe un neverosimil loc opt şi stârneşte motive de îngrijorare când mai sunt abia patru zile până la debutul militarilor în Liga Campionilor. De altfel, doar apropiatul meci cu Portland San Antonio mai pare să-i oprească pe conducătorii Stelei să treacă la sancţiuni pecuniare. Iar dacă ar fi să se dea crezare zvonurilor, primul cap care rsică să cadă este tocmai cel al managerului Cornel Oţelea, care nu s-a aflat pe banca echipei sale nici măcar la meciul cu Dinamo.

Steaua            32 (16)
Dinamo         33 (16)


Steaua: Şania 6, Mazilu 5, Rudici 5, Georgescu 5, Novanc 3, Stavrositu 2, Tudor 2, Cian 2, Buricea 1, Savenco 1.
Antrenor: Dumitru Berbece

Dinamo: Rusia 7, Manea 5, Dimache 5, B. Voica 5, Bota 4, Pavlovski 3, Purcărea 2, Cojocea 2.
Antrenor: Eliodor Voica

Arbitrii: Bărcan / Ciurea (ambii din Craiova)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite