Debut cu dreptul pentru Oltchim în grupele Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins, sâmbătă, în deplasare, formaţia Krim Ljubljana, scor 31-25 (16-13), în meciul de debut din grupa a 2-a principală a Ligii Campionilor.

Oltchim nu a avut parte de un debut prea fericit, primind trei goluri în primele două minute, de la aceeaşi Acimovici, care a depăşit cu uşurinţă şi apărarea, dar şi pe portarul Luminiţa Huţupan Dinu, revenită în Liga Campionilor, după aproape 3 ani de la retragere. Chirilă şi Managarova au aruncat de două ori în bară, prima reuşită a Oltchimului venind de la Ozel, 3-1 (min. 4). Foarte rapid, echipa antrenată de Radu Voina a egalat, 3-3 (min. 6), producând rumoare în tribunele slovene. Oana Chirilă a adus Oltchimul pentru prima dată în avantaj, 5-6 (min. 9), dar replica gazdelor nu a întârziat (9-8, min. 15). În poarta Oltchimului, Huţupan-Dinu avea deja şase intervenţii, din care una de la 7 metri şi a cules aplauze chiar şi de la fanii adverşi, ei amintindu-şi de cele două trofee de Liga Campionilor, câştigate de "Huţu", cu Krim. Slovenele s-au detaşat pentru prima dată la două goluri, în minutul 21, 12-10, dar Oltchim a revenit excelent, 12-13 (min. 27). La pauză, 13-16, după 30 de minute de handbal de calitate, dar şi de spectacol.

La reluare, Oltchim a marcat primele două goluri, mărind avantajul la 13-18 (min. 33), pe care l-a conservat cu trecerea timpului, 16-21 (min. 39). Krim a mai redus din handicap, 19-22, dar nu pentru mult timp, cea mai bună jucătoare a meciului, Yeliz Ozel, marcând rapid, pentru 19-24 (min. 45). Manea a mărit diferenţa, la 19-25, dar Krim nu a cedat lupta, apropiindu-se periculos, graţie jocului ofensiv bun al lui Acimovici, 22-25 (min. 50). Nu a fost suficient însă pentru Krim, care nu a găsit antidot pentru jocul Olchimului (22-29 min. 56), campioana României obţinând o victorie fără dubii, dar şi primele două puncte în clasamentul grupei a 2-a.

Marcatoare:

Krim - Acimovici 9 goluri, Penezici 4, Franici 3, Mavsar 2, Bille Hansen 2, Jankovici 2, Bodnieva 2, Lazovici 1.

Oltchim - Ozel 8 goluri, Ardean Elisei 5, Chiriklă 5, Manea 4, Jovanovici 3, Vizitiu 3, Nechita 2, Managarova 1.

Tot sâmbătă se va disputa şi cealaltă partidă din grupă, între Metz Handball şi Buducnost Podgorica.

Programul complet al meciurilor din grupa a 2-a, în continuare, este următorul:

12 februarie: Oltchim-Metz Handball şi Buducnost-Krim

18-19 februarie: Oltchim-Buducnost şi Metz Handball-Krim

24-26 februarie: Metz Handball-Oltchim şi Krim-Buducnost

4 martie: Buducnost-Metz Handball şi Oltchim-Krim

10-11 martie: Buducnost-Oltchim Rm. Valcea şi Krim-Metz Handball.

În grupa 1 principală se confruntă echipele Larvik HK (Norvegia), Gyor ETO (Ungaria), Itxako Navarra (Spania) şi FC Midtjylland (Danemarca).

Primele două clasate din fiecare din cele două grupe vor juca semifinalele competiţiei, după disputarea celor şase partide din grupele principale.

În grupele preliminare, Oltchim a încheiat cu un bilanţ de cinci victorii şi o înfrângere, acumulând 10 puncte, cu care a fost liderul grupei D.

Obiectivul sezonului pentru formaţia antrenată de Radu Voina este jucarea finalei. Trofeul este deţinut de Larvik HK (Norvegia).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite