HANDBAL: Oltchim - Györ, 24-20 / Cu Europa la picioare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins aseară formaţia maghiară ETO Györ, scor 24-20, şi s-a calificat în premieră în finala Ligii Campionilor. Oltchim va întâlni echipa daneză de la Viborg în finala Ligii, care se va derula în două manşe: 8-9 mai, respectiv 15-16 mai. Mâine, la Viena, se va decide ordinea meciurilor.

Celebrul vulcan islandez care a paralizat traficul aerian în Europa în ultimele zile a părut aseară că s-a mutat la Râmnicu Vâlcea. Într-o atmosferă realmente incendiară, handalistele de la Oltchim au intrat pe teren montate să ducă un adevărat război pe semicerc.

OLTCHIM S-A CALIFICAT ÎN FINALA LIGII CAMPIONILOR!

Deşi au obţinut doar un egal în meciul tur (25-25), unguroaicele au început fără complexe partida şi le-au dominat mai ales fizic pe „galactice" în prima repriză.

Tensiunea a fost enormă, Spiridon fiind eliminată de două ori în primul sfert de oră pentru două durităţi la adresa vâlcencelor. Paradele Paulei Ungureanu şi acţiunile colective pe faza ofensivă au ajutat totuşi Oltchimului să intre apoi la vestiare cu un gol avantaj, scor 11-10.

Descătuşare după pauză

Purtate pe val de suporteri, Oltchim a făcut instrucţie în repriza secundă cu formaţia maghiară. Ada Nechita a demonstrat că nu este doar una dintre cele mai frumoase handbaliste din lume, ci şi una dintre cele mai valoroase şi a făcut meciul carierei, marcând şapte goluri în total.

Nechita şi Ungureanu au fost folosite pe toată durata celor 60 de minute, fiind de altfel cele mai bune jucătoare de pe teren. Pentru Oltchim au înscris: Adriana Nechita 7, Cristina Neagu 5, Oana Manea 4, Rehina Şimkute 2, Ionela Stanca 2, Patricia Vizitiu 2, Iulia Puşcaşu 1 şi Adina Fiera 1.

"Toată viaţa mea mi-am dorit să ajung aici. Nu ne gândim la finală, savurăm momentan aceste clipe minunate."
Patricia Vizitiu
handbalistă Oltchim

Hagi a fost la meci

La partidă a asistat şi cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi. "Am venit aici să învăţ de la handbal. Fotbalul trebuie să urmeze exemplul fetelor de la Oltchim", a declarat "Regele".

Oana Manea a împlinit ieri 25 de ani şi a primit flori din partea clubului şi a oficialităţilor municipiului Râmnicu Vâlcea. Steluţa Luca va împlini mâine 35 de ani şi a fost sărbătorită şi ea. Galeria le-a urat ambelor „La Mulţi Ani!" prin două bannere.

Simona Spiridon a fost fluierată la prezentarea echipelor, ea evoluând în trecut pentru rivala Rulmentul Braşov. Eliminată două minute în startul meciului, pivotul lui Györ a fost înjurat de galeria "Brigada Zăvoi".

„Putem să aducem trofeul la Vâlcea“

Cei 2.500 de spectatori şi-au susţinut frenetic favoritele



Extrem de fericite, dar şi emoţionate, erau handbalistele noastre la finalul partidei cu Györ. În aplauzele celor peste 2.000 de spectatori, „galacticele“ au declanşat fiesta în Sala Traian. Conffeti, artificiile, dar şi tradiţionala „bătaie“ cu frişcă au întregit tabloul unei seri memorabile pentru sportul românesc.

image

Ca orice eveniment care merită tratat cum se cuvine, sărbătoarea calificării în finala Ligii a fost continuată la Hotelul Sofianu, un stabiliment de patru stele din oraşul vâlcean. Îmbrăcate în ţinute de gală, handbalistele au sosit la petrecere alături de soţi sau de prieteni. Frumoasa Ada Nechita, dar şi Ramona Maier şi Roxana Gattzel au fost aduse la restaurant de către prietenul Adei, Florin Costea, într-un Mercedes alb. Atacantul Universităţii Craiova, aflat în convalescenţă, nu a fost la meci şi nici nu şi-a însoţit iubita la chef.

„Finala este rezultatul muncii noastre. Putem câştiga trofeul. Este un sentiment unic să te afli în finala Ligii Campionilor”, a spus Nechita, completată de Cristina Neagu: „Este o performanţă uriaşă. Sunt incredibil de fericită. Mulţumim publicului, care ne-a ajutat enorm. Declaraţiile jucătoarelor de la Györ, care se credeau deja în finală după meciul tur, ne-au deranjat, dar şi mobilizat“.

Deşi ieri a fost zi de alegeri în Vâlcea pentru funcţia de primar, oamenii au ales handbalul. Sala Traian a fost arhiplină cu două ore înainte de startul partidei. „N-a mai fost aşa nebunie de la spectacolele Cenaclului Flacăra, din urmă cu trei decenii“, ne-a spus Emilian Mugescu, administratorul sălii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite