Cristina Neagu poate bate recordul la salariu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neagu a marcat 53 de goluri pentru România la turneul final, găzduit de Danemarca şi Norvegia
Neagu a marcat 53 de goluri pentru România la turneul final, găzduit de Danemarca şi Norvegia

Cea mai bună handbalistă din România este curtată insistent de Viborg, campioana en-titre a Europei. Danezii îi oferă sportivei noastre un salariu anual de peste 300.000 de euro. Cristina este cea mai curtată handbalistă după evoluţiile bune de la Europene, acolo unde a câştigat titlul de golgheter şi a fost inclusă în echipa turneului.

Ziariştii danezi de la „Folkebladet erfarer" susţin, în ediţia de ieri, că reprezentanţii lui Viborg (campioana Europei en-titre) ar fi început negocierile cu Neagu încă din timpul Campionatului European.

Mai citeşte şi:

VIDEO Radu Voina, selecţionerul naţionalei de handbal: „Avem doar 15 jucătoare de top“

Potrivit articolului citat, Oltchim, clubul de care „perla" naţionalei României mai este legată până la vară, ar fi de acord să o cedeze pentru o sumă cuprinsă între 600.000 şi 700.000 de dolari. Oficialii lui Viborg nu sunt de acord cu suma, aşa că vor mai aştepta jumătate de an pentru a o lua pe Neagu din postura jucătorului liber de contract.

„Pot să confirm că am vorbit cu mai multe jucătoare de-a lungul Campionatului European, dar nu pot spune cu cine", a declarat Peter Casoe, directorul Viborg HK, pentru publicaţia daneză.

Danezii umblă la coarda sensibilă

Faptul că danezii îşi doresc enorm să-şi asigure serviciile româncei este susţinut şi de „marcajul" pe care aceştia îl fac Mariei Covaci, antrenoarea care a descoperit-o pe Neagu: „Primesc zeci de telefoane de la cele mai puternice cluburi din lume, pentru a o convinge pe Cristina să semneze pentru acele grupări, inclusiv de la Viborg".

Dincolo de toate aceste tatonări, sportiva de 22 de ani simte că a venit momentul unei noi provocări în cariera ei. „Îmi doresc să joc la una dintre cele mai mari echipe din Europa, dar, momentan, am contract cu Oltchim", a spus Neagu, care mai poate fi votată, până la 31 decembrie, pe site-ul IHF, drept cea mai bună handbalistă din lume în 2010.

Ea a fost deja invitată la 9 ianuarie, la Paris, pentru festivitatea de premiere, alături de contracandidatele ei la acest trofeu: Grit Jürack (Viborg), Katrine Haraldsen (Györ), Ludmila Postnova (Zvezda Zvenigorod) şi Bojana Popovici (Buducnost Podgorica).
Conştienţi că ar putea s-o piardă gratis pe Neagu, reprezentanţii Oltchimului încearcă să-i prelungească contractul scadent în vară. În primele zile din ianuarie, handbalista, care acum câştigă 120.000 euro pe sezon, va primi o ofertă din partea vâlcenilor.

Top salarii în handbal - fete

Bojana Popovici
(B. Podgorica) 300.000
Grit Jürack (Viborg)    200.000
Katrine Haraldsen
(ETO Györ)    170.000
Gro Hammerseng
(Larvik)    160.000
Anita Gorbicz
(ETO Györ)    150.000
*sumele sunt exprimate în euro

530.000 de euro, cel mai mare salariu la băieţi

Singurul jucător de handbal care a depăşit bariera unui salariu anual de 500.000 de euro a fost Jackson Richardson, dublu campion mondial cu naţionala Franţei. Acesta primea, în 2004, de la formaţia spaniolă Portland San Antonio, cu care câştigase Liga Campionilor în 2001, un contract anual de 530.000 de euro. Croatul Ivano Balici, spaniolul Iker Romero şi francezul Nikola Karabatici s-au apropiat ulterior doar de pragul a 400.000 de euro, câştigând totuşi sume colosale din publicitate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite