Cristina Neagu: „Am semnat cu sufletul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Neagu a refuzat o ofertă tentantă de la Viborg pentru a continua la Oltchim. Ea va fi recompensată cu câte 150.000 de euro pe sezon. Pe lângă Neagu, alte zece jucătoare rămân „galactice“ şi în ediţia 2011-2012. Şi Luminiţa Huţupan a fost readusă la echipă. Ea este noul antrenor cu portarii.

Într-un moment în care sportul românesc se confruntă cu un exod al valorilor sale spre Vest, din cauza lipsei resurselor financiare, echipa feminină de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea a dat o lovitură de imagine reuşind să o păstreze pentru încă doi ani pe Cristina Neagu (22 de ani). Ea va câştiga 150.000 de euro pe sezon.

Jucătoarea, care a fost desemnată cea mai valoroasă handbalistă din lume în 2010, s-a declarat măgulită de oferta pe care a primit-o de la Viborg, dar a rămas la Vâlcea. „Am decis să rămân la Oltchim pentru încă doi ani din mai multe motive. Unul dintre ele este că aici sunt mai aproape de casă, de familie, de colege, de prieteni", a declarat Neagu, care, cu o zi înainte, la meciul restant cu Oţelul, disputat în Sala „Traian", fusese ovaţionată de suporterii vâlceni. „Am semnat cu sufletul. Suporterii m-au impresionat. Rămân şi pentru că la Oltchim este domnul Roibu, o persoană deosebită", a adăugat jucătoarea medaliată cu bronz la Europeanul din decembrie.

În aceeaşi situaţie cu Neagu se află alte zece jucătoare. În timp ce Steluţa Luca, Ionela Stanca şi Roxana Han au semnat pentru încă un an cu Oltchim, Iulia Curea, Adina Fiera, Oana Manea, Adriana Nechita, Mihaela Smedescu, Talida Tolnai şi Patricia Vizitiu şi-au prelungit contractul pentru două sezoane. Campioana României poartă negocieri şi cu Paula Ungureanu, care a revenit de la recuperare, cu Yeliz Ozel, dar şi cu Anastasia Pidpalova.

Modelul Viborg, adoptat la Vâlcea

Ca în fiecare sezon, Oltchim are ca obiectiv anul acesta câştigarea competiţiilor interne în care este angrenată, precum şi calificarea în finala Ligii Campionilor. „Acum, jucătoarele sunt liniştite. Se pot concentra pentru meciurile din grupele principale ale Ligii Campionilor", a declarat managerul general al SC Oltchim, Constantin Roibu. Într-o perioadă în care criza financiară mondială pare a fi acaparat cu totul România, gruparea vâlceană reuşeşte să găsească fonduri pentru a-şi păstra intact lotul de jucătoare. Cum a reuşit? Oltchim a adoptat un stil de organizare existent în handbalul din ţările nordice.

Astfel, Raluca Covaci, fiica Mariei Covaci, antrenoarea care a descoperit-o pe Cristina Neagu, a fost numită al treilea vicepreşedinte al clubului, iar Luminiţa Dinu-Huţupan a fost cooptată în stafful tehnic, urmând a se ocupa de pregătirea portarilor - curând va fi angajat şi un nutriţionist. S-a renunţat, totodată, la plafonul minim impus firmelor care doreau să sponsorizeze echipa, menţionându-se că Viborg are din acest motiv circa 500 de sponsori.

Cristina Neagu s-a apucat de handbal dintr-o întâmplare

- A ajuns întâmplător la handbal, în 2000, pe când avea 12 ani. Antrenoarea Maria Covaci a văzut-o şi a chemat-o la Clubul Sportiv Şcolar Nr. 5 din Bucureşti.
- A cucerit medalia de bronz la Mondialul de tineret din 2006, fiind desemnată cea mai valoroasă jucătoare.
- În 2007 este convocată de antrenorul Gheorghe Tadici, în premieră, la lotul naţional de senioare. Ocupă locul 4 la CM din Franţa
- În februarie 2009, în contextul în care Rulmentul avea restanţe salariale faţă de ea, este declarată liberă de contract. Este solicitată de Viborg şi Hypo Viena, însă semnează cu Oltchim, cu care mai apoi câştigă primul titlu naţional la senioare.
- Anul trecut a jucat finala Ligii Campionilor şi a cucerit titlul naţional cu Oltchim. A ocupat locul trei la Europeanul din Danemarca şi Norvegia, fiind golghetera turneului şi cea mai bună pasatoare, precum şi cel mai valoros inter stânga. Apoi, IHF a desemnat-o cea mai valoroasă handbalistă din lume.

"Vreau să câştigăm Liga Campionilor. Să dovedim că Oltchim este mai tare decât Viborg."
Cristina Neagu handbalista lumii în 2010

"Mă bucură faptul că şi celelalte handbaliste, inclusiv Neagu, au decis să rămână la Vâlcea. Aştept meciurile din Ligă, unde avem multe de demonstrat."
Adina Fiera Meiroşu jucătoare Oltchim

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite