„Cristina Neagu este o perfecţionistă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenoarea Maria Covaci, cea care a lansat-o pe interul naţionalei în handbalul de performanţă la CSS 5 Bucureşti, crede că aceasta va fi cea mai bună jucătoare la Europenele de Handbal. Cristina Neagu face parte dintr-o generaţie de excepţie a handbalului românesc, alături de Adriana Ţăcălie, Nicoleta Dincă sau Patricia Vizitiu.

Descoperită la 12 ani la CSS 5 de Maria Covaci, Cristina Neagu a fost una din cele mai bune jucătoare ale României în victoria contra Franţei.

Despre evoluţia Cristinei Neagu, mentora ei ne-a declarat cu mândrie: “Pentru mine nu e o surpriză prestaţia ei, pentru că este o handbalistă de mare clasă şi va fi cea mai bună jucătoare a Europenelor.

Nu îşi doreşte însă să fie catalogată drept o vedetă pentru că este o fată modestă şi pentru ea contează mai mult echipa. Acesta este şi motivul pentru care nu apare deseori în presă, este o perfecţionistă şi întotdeauna crede că este loc de mai bine.

Mi-a spus că atmosfera la echipă este foarte bună şi, în opinia mea, Radu Voina are un mare merit pentru acest lucru”, ne-a spus Maria Covaci.

Relaţie specială cu fosta antrenoare

Noua stea a echipei naţionale a României are o relaţie specială cu fosta ei antrenoare Maria Covaci, despre care a spus în câteva rânduri că o consideră a doua ei mamă.

Cele două ţin des legătura, iar după victoria cu Franţa au dialogat mai multe minute la telefon. “Ne consultăm deseori pentru că am rămas prietene bune. Am felicitat-o pentru cum a jucat şi i-am spus că poate fi cea mai bună handbalistă de la EURO. Era foarte fericită şi mi-a zis că ea şi fetele simt că vor câştiga aurul”.

Astăzi, cu Danemarca

România conduce grupa A de la Europeanul de handbal cu patru puncte din tot atâtea posibile. Ea este urmată de Danemarca, 3 puncte, Ungaria, 1 punct, şi Franţa, o puncte.

În această seară, de la ora 21.15 (TVR2), România va disputa ultimul joc din grupă, împotriva Danemarcei.

Cristina Neagu şi Luminiţa Huţupan, „vinovate” de eşecul Franţei

Victoria României în faţa Franţei, 30-25, a produs tristeţe în echipa antrenată de Olivier Krumbholz.

Antrenorul Franţei este de părere că principalele „vinovate“ pentru victoria României sunt Cristina Neagu şi Luminiţa Huţupan-Dinu. „Numărul 8 (n.r-Cristina Neagu) a decis soarta partidei.

Ea este una dintre cauzele înfrângerii noastre şi a dezechilibrului nostru la nivelul defensiv. Româncele sunt mai mari, mai rapide şi aruncă mai bine”, a declarat Krumbholz, pentru „L`Equipe”.

Cuvinte de laudă la adresa celor două jucătoare a avut şi pivotul Angélique Spincer. „Nu am reuşit să o blocăm pe Cristina Neagu, iar Luminiţa Dinu a închis foarte bine poarta“, a spus jucătoarea Franţei, pentru „L`Equipe”.

De partea cealaltă, Radu Voina era în culmea fericirii. „Mă bucur enorm pentru fete, care fac sacrificii extra­or­dinare“, a spus antrenorul Voina.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite