Cozma, dorit de Kiel şi Barcelona!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorul român ar putea evolua alături de supervedete ale handbalului mondial. Component al formaţiei maghiare Veszprem, pivotul echipei naţionale a României, Marian Cozma (2,11 metri), are oferte de la două dintre cele mai puternice cluburi din lume.

Câştigător al Cupei Cupelor în sezonul trecut cu MKB Veszprem, gigantul Marian Cozma este foarte aproape să dea marea lovitură a carierei sale.

Conform celui mai bun prieten al său, interul naţionalei Rareş Jurcă (Goppingen), „Păsărilă” şi-ar putea lua zborul, după Mondialele din Croaţia, spre Bundesliga sau Liga Asobal, cele mai puternice campionate din lume.

 „Eu cu Marian suntem prieteni foarte buni de aproape 10 ani, de când jucam împreună la loturile de juniori. Mi-aş fi dorit să vină cu mine la Goppingen, dar pentru el cred că este mai bine să joace la un alt club mult mai puternic din Europa.

Marian are oferte de la THW Kiel şi Barcelona şi valoarea îi permite să evolueze oriunde”, spune Rareş Jurcă.

„Păsărilă“ este aproape de stele

Dacă negocierile cu THW Kiel sau Barcelona s-ar finaliza, Marian Cozma ar juca într-o companie selectă, alături de cei mai buni handbalişti ai lumii. În lotul nemţilor se află doi campioni olimpici en titre, francezii Thierry Omeyer şi Nikola Karabatici, dar şi multe alte vedete internaţionale.

Chiar dacă în ultimii ani a intrat puţin în umbra marii rivale, Ciudad Real, Barcelona rămâne şi ea una dintre marile forţe ale continentului. De şapte ori câştigători ai Ligii Campionilor, catalanii nu duc deloc lipsă nici ei de superstaruri în lot.

Marian Cozma

Data şi locul naşterii:
09.09.1982, Bucureşti
Înălţime: 2,11 metri
Greutate: 106 kg

Câştigător al Cupei Cupelor cu Veszprem 2008
Multiplu campion al României cu Dinamo
Campion al Ungariei 2006, 2007 şi 2008C

Kiel:
Liga Campionilor 2007
Finalistă a Ligii Campionilor 2000 şi 2008
3 Cupe EHF
14 titluri în Bundesliga
Aici evoluează campionul olimpic Karabatic, handbalistul anului 2008

Barcelona:
Cea mai titrată echipă din lume
7 Ligi ale Campionilor
5 Cupe ale Cupelor
1 Cupa EHF
20 titluri în Spania
Buget anual de 8 milioane de euro

Dedu a fost ultimul superstar

image

Pe vremea când activa la Barcelona, Dedu (stânga) a fost felicitat şi de Regele Spaniei  Foto: Arhivă personală



Cel mai celebru handbalist român peste hotare este, fără îndoială, pivotul Alexandru Dedu, jucător care a scris istorie la Barcelona, formaţie cu care a câştigat titluri de campion al Spaniei şi de două ori Liga Campionilor în 1998 şi 1999.

Selecţionat de peste 200 de ori în naţionala României, Alexandru Mihai Dedu (38 de ani) s-a retras din activitate anul trecut şi se ocupă de afaceri în domeniul articolelor de îmbrăcăminte.

Al doilea român care are Liga Campionilor în palmares este antrenorul de portari al naţionalei, Sorin Toacsen, acesta figurând pe foaia de joc la finala câştigată de echipa franceză Montpellier în 2003.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite