Clujencele nu au faţă de Ligă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu doar câteva săptămâni înaintea debutului în preliminariile Ligii Campionilor, Jolidon Cluj a participat la un turneu la Bekescsaba.

Ardelencele au obţinut la debut o victorie împotriva gazdelor, scor 28-27, dar au pierdut apoi în faţa lui Debrecen (23-26) şi în faţa campioanei Franţei, HB Toulon, scor 22-26. Cea mai bună marcatoare a clujencelor în acest stagiu de pregătire a fost pivotul Florina Chintoan (17 goluri), jucătoare care a participat cu echipa naţională la ultimul Mondial. Printre remarcate s-au mai numărat Elena Dincă (13 goluri) şi noua achiziţie, Mihaela Tivadar (15 goluri).

În ciuda celor două înfrângeri, antrenorul Gheorghe Covaciu nu este îngrijorat în perspectiva participării în Liga Campionilor: "Am avut parte de un turneu bun, am întâlnit doar echipe care au participat în cupele europene. Am considerat prioritare dezvoltarea relaţiilor de joc şi nu rezultatele", a spus cu diplomaţie tehnicianul ardelean. Vicecampioana României va participa între 17-19 septembrie în turul II preliminar al Ligii Campionilor. Clujencele vor întâlni la turneul de la Skopje formaţia locală Metalurg, vicecampioana Norvegiei, Byasen Trondheim, şi o echipă calificată din turul I.

Prima clasată din grupă va accede în grupa preliminară A, din care fac parte echipele Viborg HK (Danemarca), Dinamo Volgograd (Rusia) şi Buducnost Podgorica (Muntenegru).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite