Carmen Amariei şi-a învins fostele colege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românca a jucat foarte bine cu Danemarca, ţară unde a cunoscut gloria handbalistică. Amariei a câştigat Liga Campionilor cu danezele de la Slagelse în 2007. Duminică seară, ea a jucat împotriva mai multor foste colege şi a marcat nu mai puţin de cinci goluri.

În meciul cu Danemarca, România a dat examenul de maturitate la Campionatul European. O victorie împotriva unei triple campioane olimpice şi europene, fie ea în reconstrucţie, dovedeşte potenţialul imens al tricolorelor.

Într-o partidă extrem de tensionată, balanţa a fost înclinată pe final în favoarea noastră de cele mai experimentate handbaliste din lot: Luminiţa Huţupan Dinu, Narcisa Lecuşanu şi Carmen Amariei-Lungu.

Pentru ultima, partida cu Danemarca a fost una cu totul specială, clujeanca jucând împotriva mai multor dintre fostele sale coechipiere de la Slagelse, echipă cu care a câştigat Liga Campionilor anul trecut. Amariei nu a avut însă milă de prietenele sale din Danemarca şi a marcat cinci goluri, având astfel cele mai multe reuşite din acţiune din formaţia noastră.

”Echipa României a ajuns la maturitate şi a demonstrat ce poate. Următorul meci, cu Spania, este cel mai greu din grupa principală, deoarece este următorul”, a declarat Carmen Amariei, care s-a bucurat ca un copil pentru succesul obţinut în faţa nordicelor.

România, lăudată de daneze

Naţionala feminină de handbal este cotată cu mari şanse la o medalie. Antrenorul selecţionatei Danemarcei, Jan Pytlick, a declarat că tricolorele formează o echipă puternică.

„A fost cel mai frumos meci al nostru la Campionatul European din Macedonia, însă România a ştiut cum să joace. Jucătoarele mele nu au avut destulă experienţă pentru o astfel de partidă şi am făcut multe greşeli pe care adversarul le-a speculat”, a precizat tehnicianul.

Acesta a fost completat de handbalista daneză Kamilla Kristensen: „România practică un handbal frumos, în viteză şi forţă, şi respectăm această echipă, care poate ajunge departe la acest turneu final. Dacă ar cuceri o medalie, nu ar surprinde pe nimeni. Noi avem şansa noastră şi trebuie să mergem mai departe la acest European”.

Trei puncte până la semifinale

Dacă România învinge Spania în această seară, naţionala feminină mai are nevoie doar de un singur punct din patru pentru a fi matematic calificată în semifinalele Campionatului European de handbal din Macedonia. Indiferent de rezultatele înregistrate în prima grupă principală, fetele noastre nu vor avea cum să scape locul al doilea în serie, în cel mai rău caz, şi se vor califica în penultimul act.

În această fază a întrecerii, elevele lui Radu Voina ar urma să întâlnească Germania, Rusia sau Suedia, echipe care se bat pentru primele două poziţii în cea de-a doua grupă principală, din care mai fac parte Macedonia, Belarus şi Croaţia. Surprinzător, Germania pleacă cu patru puncte, în seria opusă României, Rusia cu trei, iar Suedia şi Macedonia, cu două puncte fiecare.

Macedonia are un traseu foarte greu, urmând să întâlnească Rusia, Suedia şi Belarus şi nu are şanse mari la un loc în primele patru formaţii de pe continent.

Grupa principală I

1. România    2    2    0    0    54-46    4p
2. Norvegia    2    1    1    0    54-41    3p
3. Spania    2    0    2    0    45-45    2p
4. Danemarca    2    0    1    1    51-53    1p
5. Ungaria    2    0    1    1    47-53    1p
6. Ucraina    2    0    1    1    44-57    1p

Astăzi

Ungaria – Ucraina    17.15
România – Spania    19.15 (TVR2)
Danemarca – Norvegia     21.15

Mâine

România – Ucraina    17.15 (TVR2)
Ungaria – Norvegia     19.15
Danemarca – Spania     21.15

Joi

Ungaria – Spania     17.15
Danemarca – Ucraina     19.15
România – Norvegia     21.15 (TVR2)

Notă: Primele două echipe se califică în semifinalele Campionatului European de Handbal

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite