Lucian Râşniţă a fost suspendat din funcţia de coordonator al CNOE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Râşniţă a fost suspendat din funcţia de coordonator al CNOE
Lucian Râşniţă a fost suspendat din funcţia de coordonator al CNOE

În cadrul unei reuniuni de urgenţă a conducerii Centrului Naţional Olimpic de Excelenţă (CNOE) de handbal, de la Rm. Vâlcea, Lucian Râşniţă a fost suspendat din funcţia de antrenor coordonator. În locul său a fost numit Popa Seviştean, fostul secund al lui Gheorghe Tadici la echipa de senioare Oltchim Rm. Vâlcea.

Hotărârea a fost luată ca urmare a analizei  acuzaţiilor de hărţuire sexuală ce i-au fost aduse lui Lucian Râşniţă de către trei handbaliste cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani, membre ale Centrului Naţional Olimpic de Excelenţă. Motivul nu a fost însă acesta, preşedintele FR de Handbal, Cristian Gaţu, menţionând că tot acest scandal a adus prejudicii imaginii centrului. În opinia fostului campion mondial "acuzele aduse antrenorului Râşniţă prin mass-media nu au tentă de hărţuire sexuală".

Cu puţin timp înainte de a se da acest verdict Râşniţă menţionase clar că nu intenţionează să demisioneze şi că va apela la justiţie pentru a demonstra că nu este vinovat. "Voi acţiona această decizie în instanţă. Am greşit doar prin simplul fapt că am fost prea omenos. În loc de directorul Râşniţă am fost considerat profesorul Râşniţă. În nici un caz nu îmi voi da demisia de la centru”, a declarat Lucian Râşniţă.

O părere asemănătoare a enunţat şi primarul municipiului Rm. Vâlcea, Mircia Gutău: "Eu cred cã este nevinovat, dar nu doresc sã se strice imaginea centrului sau al numelui meu datoritã acestui scandal. Dacã ar fi dupã mine, cei implicaţi ar trebui suspendaţi din funcţie pânã la rezolvarea acestui conflict". 

Gaţu a precizat că "inainte de acest scandal trebuia să se facă o şedinţă de analiză privind activitatea centrului pe parcursul acestui an, însă aceasta a fost amânată pe 14 august, cand se va discuta si activitatea celorlalti antrenori de la centru".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite