Bătălia pentru trofeu începe din grupă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a deveni „regina Europei“ în acest sezon, Oltchim Râmnicu Vâlcea trebuie să treacă mai întâi de o grupă extrem de dificilă, cu trei adversare de top. „Galacticele“ se vor duela cu danezele de la Viborg şi cu cosmopolita formaţie Hypo Viena, două foste câştigătoare ale Ligii Campionilor.

Oltchim Râmnicu Vâlcea nu a avut deloc şansă la tragerea la sorţi efectuată săptămâna trecută la Viena, urmând să joace într-o grupă foarte echilibrată, cu Viborg HK, campioana europeană din 2006 şi 2009, Hypo Viena, semifinalista de anul trecut, câştigătoarea competiţiei de patru ori (1994, 1995, 1998, 2000 ), Dinamo Volgograd, câştigă-toarea Cupei EHF 2008, cu patru jucă-toare, campioane mondiale cu Rusia în 2009 (Olga Levina, Tatiana Hmirova, Ksenia Makeeva, Anna Seydokina).

Primele două echipe se califică în careu cu aşi al competiţiei. "Mai rău nu se putea. Jucăm prima partidă la Viena, cu Hypo.În opinia mea, dacă nu pierdem avem ceva şanse de calificare. Daca vom pierde, atunci aproape totul se termină pentru noi. Eu am totuşi încredere în fetele mele.

Românca Edith Matei a câştigat prima ediţie a Ligii Campionilor (1993-1994) cu formaţia austriacă Hypo Viena

image

Oltchim şi Viborg se vor califica mai departe", a spus îngândurat preşedintele grupării vâlcene, Ioan Gavrilescu. Din cealaltă grupă principală fac parte Larvik HK (Norvegia), Krim Ljubljana (Slovenia), Györ ETO (Ungaria) şi HC Leipzig (Germania).

Adversari de tradiţie pentru Oltchim

Pentru campioana României, duelul cu formaţia daneză va fi un bun prilej să răzbune eliminarea în faţa lui Viborg în semifinalele ediţiei trecute a competiţiei (28-34 acasă şi 21-21 în deplasare). Va fi din nou un meci special pentru extrema Cristina Vărzaru, care se va lupta pe teren cu amicele ei de la echipa naţională a României.

Deşi nu mai este chiar gruparea care îngrozea Europa în deceniul trecut, într-o perioadă în care acolo evolua şi legendara Edith Matei, Hypo Viena se anunţă şi ea un adversar redutabil, având în lot supervedete de şapte naţionalităţi!.

În competiţie mai sunt angrenate două românce, Aurelia Brădeanu şi Simona Spiridon, ambele la Györ ETO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite