Au venit banii pentru bronzul de la Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala feminină a fost premiată, ieri, cu 100.000 de euro, de firma parteneră a federaţiei. La această sumă se adaugă cele 1,5 milioane de lei (aproape 350.000 de euro), alocaţi deja de la Guvern pentru performanţa tricolorelor.

Componentele lotului naţional de handbal al României au fost premiate, ieri, cu 100.000 de euro, de firma NIRO, pentru medalia de bronz obţinută la Campionatul European din 2010 desfăşurat în Danemarca şi Norvegia. Festivitatea de premiere a jucătoarelor a coincis şi cu serbarea a 75 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Handbal. De asemenea, membrii stafului tehnic şi jucătoarele naţionalei au primit şi o diplomă de merit. "Ne-am fi dorit aurul ca să băgaţi şi mai adânc mâna în buzunare", a glumit căpitanul Cristina Vărzaru.

Handbalistele ar fi trebuit să primească banii chiar după terminarea Europenelor, dar programul aglomerat al Oltchimului şi al naţionalei a amânat festivitatea până acum. În afara Cristinei Neagu, care se află în recuperare în străinătate după accidentarea suferită la mâna dreaptă, la festivitate au fost prezente toate componentele lotului naţional.

Au luat deja 350.000 de euro

Conform legilor în vigoare, handbalistele ar fi trebuit să primească iniţial de la stat doar 5.600 de lei (1.300 de euro), sumă care se putea dubla în condiţii excepţionale. Până la urmă, Guvernul a mărit fondul de premiere şi suma totală a ajuns la 1,5 milioane de lei (aproape 350.000 de euro), iar jucătoarele de bază au încasat fiecare aproximativ 15.000 de euro, în timp ce selecţionerul Radu Voina a primit 16.300 de euro. Dacă banii primiţi de la NIRO vor fi distribuiţi în mod egal, o jucătoare de bază va ajunge la aproape 18.500 de euro, o sumă totuşi parcă prea mică pentru performanţa obţinută.

Voina decide cum se împart banii

Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, crede că aceşti bani le vor motiva pe fete înainte de Mondialele din Brazilia. „Pentru fete e un sprijin moral înaintea CM . Antrenorul Radu Voina va hotărî cum se împart banii. Eu i-aş da lui ceva mai mult pentru că este selecţioner, iar restul i-aş împărţi la fete în mod egal", ne-a declarat Cristian Gaţu.

Cum se câştigă în sportul nostru

- Jucătorii de la Oţelul au primit 100.000 de euro pentru câştigarea titlului.
- Fotbaliştii de la Unirea Urziceni au primit 180.000 de euro pentru parcursul din grupele Ligii Campionilor.
- Sandra Izbaşa, Viorica Susanu şi Georgeta Andrunache au fost premiate cu 112.000 de euro pentru medaliile de la JO de la Beijing (un aur şi un bronz).
- Bute a avut o bursă de meci de 2 milioane de euro la partida câştigată în faţa francezului Mendy.
- 298.456 de dolari a câştigat din tenis Alexandra Dulgheru în acest sezon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite