Au evitat ruşinea în cupele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua MFA şi HC Odorhei au reuşit să promoveze în optimile de finală ale Cupei Cupelor, respectiv Challenge Cup. Bucureştenii i-au surclasat pe italienii de la Conversano, iar transilvănenii au rezistat în Macedonia. Şi HCM Constanţa are şanse de a trece de grupe în Liga Campionilor.

Au trecut anii în care echipele noastre masculine de handbal făceau să tremure Europa. Sâmbătă, trei dintre reprezentantele noastre au fost puse în mare dificultate, fără ca adversarele lor să fie dintre cele mai tari.

În Cupa Cupelor, la Bucureşti, Steaua MFA a avut destule probleme înainte de a se descotorosi de formaţia italiană HC Conversano. Cu toate că debutul partidei i-a fost favorabil (3‑0), fosta campioană a Europei a fost sigură de calificarea în optimile de finală abia după pauză.

Cu Georgescu (9 goluri marcate), Dinescu (6) şi Vujadinovic (5) principali marcatori, gruparea bucureşteană a reuşit să se desprindă la o diferenţă de opt goluri în minutul 43 (19-11), această diferenţă fiind consemnată şi la final (30-22).

„Am evitat ruşinea!", aceasta a fost concluzia trasă de Stavrositu, Noanc, Săulescu şi compania. Iar eşecul din tur (22-27), precum şi modul în care au decurs ostilităţile în prima repriză a returului dovedesc că Steaua a avut motive să se teamă.
Reşiţa a fost eliminată din Cupa EHF!

Cealaltă formaţie din România care a promovat în optimile de finală, dar în Challenge Cup, este HC Odorheiu Secuiesc. Calificarea acesteia era anunţată de succesul clar (31-21) obţinut pe teren propriu, săptămâna trecută, în faţa lui HC Pelister 08 Bitolia. Gruparea transilvană a pierdut (25-28) returul din Macedonia, însă merge mai departe graţie scorului general, 56-49.

Cu toate că era socotită printre favoritele la câştigarea Cupei EHF, UCM Reşiţa s-a văzut eliminată înaintea „optimilor". Câştigătoarea din ultimii trei ani a Challenge Cup n-a putut recupera handicapul din tur (28-32), obţinând un succes la doar două goluri (32-30) cu RK Trimo Trebnje (Slovenia).

Steaua întâlneşte astăzi Medgidia

La doar două zile de la succesul obţinut în Cupa Cupelor în faţa italienilor de la HC Conversano, Steaua MFA Bucureşti revine astăzi pe suprafaţa de joc în Liga Naţională. Roş-albaştrii vor da piept, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi" din Buzău, cu CSM Medgidia.

Partida va începe de la ora 16.00 şi va fi transmisă în direct pe Digi Sport Plus. Steaua îşi doreşte să răzbune înfrângerea din etapa trecută, suferită în deplasare la Baia Mare cu Minaur, la un singur gol diferenţă, scor 24-23.

Steliştii par a avea o misiune uşoară în faţa unei echipe care a obţinut o singură victorie în această ediţie de campionat, înregistrând şapte înfrângeri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite