„Atenţie la contraatacuri!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Ghionea crede că punctele forte ale danezilor sunt acţiunile în viteză şi agresivitatea în apărare. Extrema naţionalei României spune că el şi coechipierii săi şi-au revenit deja psihic după eşecul contra vicecampioanei mondiale Croaţia.

Tricolorii dau diseară un examen foarte dificil contra Danemarcei, a doua favorită a grupei C şi una dintre principalele candidate la o medalie. Nordicii îl au în lot pe "bombardierul" Mikkel Hansen (ex-Barcelona, acum la Copenhaga), jucătorul care deţine recordul mondial de viteză la o aruncare (128 km/h). Valentin Ghionea, marcator a 601 goluri pentru naţională, este conştient că ne aşteaptă un meci infernal de greu.

„Ne dăm seama că am ratat o şansă uriaşă contra Croaţiei, dar nu e timpul să cedăm psihic acum pentru că turneul abia a început. Urmează un meci important cu Danemarca. Ei au un stil incomod, cu o apărare foarte agresivă şi sunt periculoşi pe contraatac şi pe atacurile pe faza a doua. Vor fi 10.000 de suporteri danezi ostili în tribune şi mulţi dintre băieţi nu sunt obişnuiţi cu o asemenea atmosferă. Eu sper însă ca acest lucru să ne motiveze suplimentar şi să dăm dovadă de tărie de caracter, să luptăm ca nişte războinici", afirmă extrema dreapta a României.

Stamate şi Csepreghi revin cu Danemarca

Tricolorii au efectuat ieri un singur antrenament, antrenorul Vasile Stângă dându-le liber dimineaţă jucătorilor să se plimbe prin Malmo. Handbaliştii au mers la shopping şi au căutat fără succes biserica ortodoxă din localitate. Atmosfera bună din sânul echipei a fost întărită şi de faptul că Alexandru Csepreghi (accidentat la umărul stâng înainte de Mondiale) şi Iulian Stamate (întindere la gamba piciorului stâng la primul antrenament din Suedia) s-au antrenat alături de lot şi au şanse mari să fie folosiţi azi.

O fostă glorie, ghidul tricolorilor

Organizatorii l-au nominalizat ca ofiţer de legătură cu delegaţia României pe fostul internaţional Ioan Vărgălui, câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua în 1977 şi fost secund al naţionalei în anii '90. Emigrat în Suedia în urmă cu două decenii pentru a preda handbalul nordicilor, Vărgălui va fi ghidul tricolorilor la Mondiale. Acesta a fost în cărţi în urmă cu trei ani să preia naţionala României.

"Sper ca prezenţa celor 10.000 de suporteri danezi ostili să ne motiveze suplimentar şi să luptăm ca nişte războinici."

Valentin Ghionea
extremă România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite