Anastasia Pidpalova: „Cu Anja e altă viaţă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcatoare a şapte goluri în victoria cu 31-27 împotriva slovenelor de la Krim Ljubljana, ucraineanca de 28 de ani pare să renască sub conducerea Anjei Andersen. Pidpalova are numai cuvinte de laude la adresa danezei şi crede că atmosfera bună de la echipă va ajuta Oltchimul să obţină o performanţă notabilă în acest sezon al Ligii Campionilor.

„Adevărul": Care este cheia evoluţiei tale din meciul cu Krim?

Anastasia Pidpalova: Anja ne-a dat încredere tuturor, iar pe mine m-a ajutat şi faptul că fetele se bazează acum mai mult pe aruncările mele de la distanţă. Este parcă o nouă viaţă, un nou început pentru noi toţi. Victoria se datorează şi jucătoarelor de pe bancă şi celor din tribune, toate au fost conectate la maximum la meci, aşa cum ne-a cerut antrenoarea.

Victoria lui Itxaco împotriva lui Buducnost pare a încurca calculele în grupă. Cum vezi şansele de calificare?

Sincer, nu ne interesează calculele matematice din grupă. E chiar simplu, dacă batem tot, mergem mai departe, şi aşa trebuie să abordăm următoarele partide. Dacă nu vor mai exista momente de precipitare pe parcursul partidelor şi ne vom înţelege perfect pe teren între noi, nimeni nu ne va putea învinge.

Cum vezi meciul cu Itxaco de etapa viitoare?

În Ucraina avem o vorbă care spune că acasă şi peretele e cu tine şi am înţeles că există un proverb similar şi aici. Cred aşadar că aportul publicului vâlcean va fi decisiv. Trebuie să luăm ca etalon prima parte a meciului cu Itxaco când am avut şase goluri avans şi să nu mai facem apoi greşelile de pe final.

Eşti deja la al treilea sezon la Oltchim. Cum ţi se pare handbalul din România?

Îmi place foarte mult aici faptul că lumea iubeşte handbalul şi acest sport e popularizat. În Ucraina se vorbeşte doar despre fotbal. Chiar şi eu mă uit uneori la TV la meciurile lui Dinamo Kiev şi ale lui Şahtior. Absolut toţi copiii din Ucraina ştiu acum cine este Mircea Lucescu, este un om foarte respectat şi pe care îl apreciez mult şi eu.

Cum te-ai acomodat cu viaţa din Râmnicu Vâlcea?


De când am învăţat mai bine limba, totul e ok. În timpul liber ies cu fetele la shopping, la cinema, la bowling sau la o plimbare pe lângă Râmnicu Vâlcea. Când stau acasă, îmi place să citesc mult. Acum sunt fericită că pot înţelege şi articolele din revistele de modă din România pentru că îmi place să fiu la curent cu ultimele tendinţe din domeniu.

Te-ai gândit să te stabileşti aici?

Deocamdată n-am luat nicio decizie. Soţul şi fetiţa mea sunt momentan în Ucraina. Pentru că mama este bolnavă, ei mă vizitează doar ocazional la Vâlcea. Alisa (4 ani) mă bate însă deja la cap să o fac handbalistă. Deocamdată face dansuri şi e indecisă dacă va deveni balerină, actriţă, prinţesă sau sportivă...

Neagu, analize în străinătate

Nefolosită în meciul cu Krim din cauza durerilor puternice la umărul drept, Cristina Neagu a plecat ieri în Danemarca, alături de medicul Florin Oancea, iar peste două zile va ajunge în Belgia pentru un control medical amănunţit la umăr.

„Cristina va consulta un specialist ortoped care îi va spune dacă problema ei la umăr se poate rezolva cu tratament sau dacă trebuie să suporte o intervenţie chirurgicală. Acum are nevoie de tot sprijinul nostru pentru că trece prin momente dificile", a declarat preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite